Fodor Gábor az MSZP-ben?

2012. augusztus 28. 8:27

Gréczy Zsolt
Gréczy blog
A legújabb városi legenda nem más, mint hogy Fodor Gábor csatlakozik az MSZP-hez. Vagy gründol az MSZP segítségével egy pártot, vagy ő és néhány társa kapna befutó helyet a szocialisták listáján.

„A legújabb városi legenda nem más, mint hogy Fodor Gábor csatlakozik az MSZP-hez. Ez kétféle módon lehetséges: vagy gründol az MSZP segítségével egy pártot a KDNP mintájára a közös lista érdekében, vagy ő maga, és néhány társa kapna befutó helyet a szocialisták következő országos listáján.

Az a pletyka is létezik, hogy a frigy körül Mesterházy Ernő bábáskodik, úgymond, ő tárgyal az MSZP elnökével. Ha úgy tetszik, Mesterházy Mesterházyval. Mondják, hogy akad másik volt SZDSZ-es támogató, nevezetesen Horn Gábor és a Republicon Intézet, akikről azt hallani, dolgoznak a szocialistáknak. Hogy így van-e, nem tudom,.Ám ha mégis folyik efféle egyeztetés bárkik között, érdemes végig gondolni, mi lehet a cél egy ilyen barátkozással, sikeres lehet-e az együttműködés.

A hivatalos MSZP-álláspont szerint a párt egyedül akar indulni és nyerni 2014-ben. A pártelnök szerint erre képesek is lehetnek. Fodor esetleges leigazolása cáfolná ezt a tézist, de az illetékesek gondolkodhatnak úgy is, hogy a Fideszt esetleg utolérő MSZP-nek csak valamennyi liberális voks kellene még a győzelemhez, márpedig abban bíznának, Fodor ezt képes lenne szállítani. Akármennyi szavazat is ez, szabadelvű voksokat vehetne el a Demokratikus Koalíciótól, az LMP-től, vagy a velük feállítandó (?) új tömörüléstől. Ha Fodor sok szavazatot szállít, a DK, vagy az »új izé« akár ki is eshet a Parlamentből, és ha pár héttel a választás előtt az »elveszhetnek a szavazatok« rémkép valóságos lesz a 8 millió (?) magyar előtt, hátha tömegével átpártolnak az erősebbhez, vagyis a Mesterházy-Fodor listához - az Orbán-bukás reményében. A demokratikus oldalon az ellenfelek kilőve, Máris kész a kétpártrendszer. Vagy MSZP vagy Fidesz. (Örökös Puch-Simicska-tengely). Igaz, ebből így sosem lenne kétharmada az MSZP-nek, hogy új alkotmányt is csináljon, de az sem biztos, hogy ez a cél. Lehet, hogy az egyedüli kormányzás fontosabb lenne. Tán készen állva a nagykoalícióra. Fodort pedig a régi emlékek okán Orbán is fogadná...”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tudod Grétzyyy, aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók...ebből a partiból más soha nem szállhatsz ki és még az ükunokáidnak is szolgálni kell a te megbízóidat! Gondolj Rajk Lacikára! Vagy Imre bácsi unokájára!

Az látszik, ez a magát tágan vett baloldalinak nevező pár figura, valójában retrográd komprádor galeri mennyire mélyen van szellemileg is. Most Gabriellát dobták be, mint megmentőt, megfuttatják ősszel kicsit Kálmán Olgánál, talán egy MaNcs riport is összejön azt annyi. Nem sokat tudtak, de azt is elfelejtették. 106 egyéni választókörzet van 2014-ben. Gréczy, vagy Baynau, vagy Schiffer, de akár Vona is mondja meg, melyik lesz az az egyetlen, ahol egy egyéni képviselőjük nyer és hogyan.

A DK amúgy bejutott a parlamentbe?

"Önálló liberális pártnak, régi kiszolgált szdsz-esek nélkül igen is életképes lehet"
erre azért ne vegyél mérget..
Az amúgy teljesen életképtelen Fodor csinál önálló liberális pártot, maga nélkül?
Amúgy bár csinálna, remélem nem fogja megállni.

Megy az ötletfolyam, hogy tudnának visszajönni a 100x leszerepelt és megbukott figurák, 4K! bemegy az LMP alá, meg összefésülik a zöld gondolatukat a Szolidaritás "szerzett jogon a 40 éves volt főkapitánynak jár a 280eFt nyugdíj" programjukkal, Baynaut kistafirozzák guruló dollárokkal, stb., stb. És akkor most Fodor Gabriella a megváltó, aki a teljesen padlót fogott Szadit is tudta lejjebb vinni.
Akkor már a Charles Gati féle rögtön polgárháborút a legőszintébb az összes agymenés között.

Fodor necsak elvtelen (sőt magát tartja a legelvhűbbnek), de qrva gyenge is. Egyetlen értékelhető teljesítménye, hogy eddig vhogy kihúzta minden teljesítmény nélkül. Most van gondban, de nagyon. Terepjárót tankolni és mindezt tanácsadásból..

Amúgy most szeptemberben lesz egy pártok , jelöltek népszerűségi versenye, közvéleménykutatás, Hódmezővásárhelyen, nagy mintán.
Szerencsére Gréczy istene maga a Nagyformátumú, egy második Lenin, az egyetlen aki meg tudja verni OV-t, így nem kell sokat kombinálniuk, ott van a csodafegyverük,A NAGYFORMÁTUMÚ.

1. csinálj szocdem pártot!
2. Szocdemeknek nem megy túl jól a nyugati demokráciákban sem, több okból.

Europer, korrekt ember nem áll össze petőkkel, bauerokkal, demszkikkel, de főleg nem munkásőrökkel, meg kádárista pufajkásokkal. Ha meg későn veszi észre, hogy bűzlik az egész, akkor terít.

89 óta lehetett volna nemzeti alapon liberális, de Gábor vmiért mindig az internacionalistákhoz húzott. Most gondban van. Még nem annyira talán, hogy kérjen 15 percet kollégista barátjától, hogy fígy Viktor, nincs vmi jó kis követségi, vagy nemzetközi állás, ahol ellébecolnék még egy kicsit?
Amúgy aki azt hiszi, hogy FG vmit is hoz, pár választót, az hadd higgye. Fletó szerencsétlen fan-jai is többen vannak

Itt a nem mocskolódó, européer, korrekt ember: http://www.youtube.com/watch?v..

Nagyon helyes, hogy FG új pártcsírát gründol. Még több liberális pártocskát az embereknek!

Nem hiszem több pártcsírára értették a "Több SzDSz -" szlogenjüket. Fentebb már vki írta már:

1990 21,4 %
1994 18,62 %
1998 7,88 %
2002 5,57 %
2006 6,31 %
2010 kiestek

FG lehet a végénél kezdené rögtön..

FG egy Minisztertanácsra nem tudott felkészülni, majd pont ő fog pártot csinálni. Kivel? Horn Gáborral meg Ungár Klárával?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés