Orbán: Egy-másfél millióval több munkavállaló kell a következő években

2012. augusztus 24. 17:44
Orbán Viktor szerint a jelenlegi 4 millió helyett 5-5,5 millió magyar munkavállalóra és adófizetőre van szükség a következő egy-két évben ahhoz, hogy ne maradjon törékeny Magyarország gazdasága.

A kormányfő erről pénteken, Vas megyében, a Nestlé büki állateledel-gyárának bővítése alkalmából rendezett bokrétaünnepen beszélt, hangsúlyozva, hogy elsősorban a termelés, a gyáripar területén kell növelni a foglalkoztatottak számát, hiszen ez az a terület, amely a legkevésbé érzékeny a válságok hatásaira.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, a Nestlé sikere is azt bizonyítja, hogy nem létezik lehetetlen feladat, csak tehetetlen ember. Mint mondta, sokan lehetetlennek nevezték a kétharmados parlamenti többség azon vállalását, hogy a korábbi, fedezet nélküli hitelek helyett fel tudnak építeni egy a munkára és a magyar emberekre épülő gazdaságot. A miniszterelnök szerint ehhez mindenekelőtt azt kell elérni, hogy a gyerekek reggelente lássák munkába indulni szüleiket, hiszen jelenleg a dolgozó szülői példakép hiánya az ország egyik legnagyobb problémája.

Én falusi gyerek vagyok, és ott ahhoz voltunk szokva, hogy mi tartjuk el a kutyát” – mondta, majd megjegyezte, ezért „teljesen váratlan fordulatként” érte, hogy a kutyák etetése ad megélhetést családok százainak. Kiemelte ezután, hogy a nagy nemzetközi cégeknél nehéz lenne keresztényibb történetet kitalálni, mit a Nestlé alapítása, hiszen a gyár létrehozója a korábban lehetetlent legyőzve bebizonyította, hogy tápszerekkel is életben lehet tartani az anyatej nélkül maradt csecsemőket.

A kormányfő beszédében két csoportra osztotta a multinacionális vállalatokat: vannak spekulatív céllal érkező, de vannak hosszú távú együttműködésre, új munkahelyek létrehozására törekvő cégek is. Hangsúlyozta, a kormány az utóbbiakat, ahogy a Nestlét is szívesen látja az országban. Orbán Viktor beszéde végén sok sikert és magas profitot kívánt a vállalatnak azért, hogy azt visszaforgatva még több beruházást, munkahelyet hozhasson létre Magyarországon.

Laurent Freixe, a Nestlé európai regionális igazgatója közölte, a Nestlé 13 milliárd forintos beruházásával 150 új munkahely jön létre kibővített büki állateledel-gyárában, amelyben így az év végén 820-an dolgozhatnak. Elmondta továbbá, hogy a vállalat 2011-ben kezdte bővíteni Kőszeg melletti üzemét, amely Európa egyik legnagyobb, 55 ezer négyzetméteren elterülő állateledel-gyára lett. A Nestlé az elmúlt öt évben több mint 30 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, aminek eredményeként összesen 1750 magyarországi alkalmazottjuk lesz az év végére.

Összesen 149 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Viktor!

Nagyokat eddig is tudtál mondani.
Semmi más nincs, csak duma, duma és duma.
Ti sem vagytok különbek Böszménél és bandájánál...

Ki kormányoz két éve????

Az 500mrd ft értékben történt mol részvényvásárlás, a Mercedes, Linamar, Nestlé, stb példája is mutatja, hogy a magyar kkv szektor magára talált.

"..Egy cikk a Jakarta Post-ból

Egy rendkívül érdekes múlt évi tudósításra akadt 2006 márciusában egy barátom Indonézia egyik legnagyobb napilapjában Jakarta Post-ban. Elküldte nekem azzal, hogy fordítsam le a tartalmát, de fogalma sem volt, hogy mibe nyúlt. A cikk arról számol be, hogy magyar befektetők 2005 júliusában 4 milliárd dollárt, azaz 2006 áprilisi árfolyamon számolva 880 milliárd forintot fektetnek be Dél-Szumátrában, és egy erről szóló előzetes megállapodást írtak alá az Indonéz kormánnyal. Az aláíráskor a magyar befektetők képviselőin kívül jelen voltak még Gyurcsány Ferenc és Kóka János..."


http://webcache.googleusercont..:rNcta_bJUxgJ:www.nibiru.hu/holapenz.htm+&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

"..Több száz millió dolláros projektet valósíthatnak meg a magyar cégek az elkövetkező időszakban Indonéziában - mondta a Világgazdaságnak Kóka János . A gazdasági és közlekedési miniszter arra a felvetésre, hogy a Reuters hírügynökség (és lésőbb mások is) négymilliárd dollárra tette ezt az összeget, Kóka annyit mondott, ez igen optimista vélemény..."

http://www.vg.hu/gazdasag/tobb..

Azon tűnődök, vajon melyik ágazat tudna ennyi embert felszívni? Az amúgy is betegesen felduzzasztott államapparátus? A mezőgazdaság, amely a világban mindenhol, folyamatosan egyre kevesebb embert foglalkoztat? Vagy az acél és vas országa leszünk megint? Ismét megnyitjuk a felhagyott, lerabolt szénbányákat (a nagyüzemi "fémezés" az elhagyott bányákban kezdődött...) Netán monstre vasútvonalépítésbe kezdünk?

Mit gondolsz, miért kellett az MTI-t átszervezni hírmonopóliummá tenni?

Nem, de vicces hogy Dél-Szumátrán kell fejleszteni. Viszont ez az ázsiai nyomulás gyanút ébresztett, mivel anno nem egyedi esetről volt szó:

Ezzel a projekttel mi lett? Romokban a magyar egészségügy, de locsoltunk egy kis lét Vietnamba, leellenőrizte ezt valaki?


".."Mintegy hatvanmillió euró értékben kötött segélyhitelt nyújt Magyarország Vietnamnak a két ország miniszterelnöke között pénteken aláírt kölcsönös megállapodás értelmében.

- Ez a kötött segélyhitel valójában arról szól, hogy Dél-Vietnamban felépül egy olyan onkológiai központ, amelyben jelentős a magyar beszállítói, technológiai hányad, és egyben a környék így egy nagyon korszerű, 500 ágyas onkológiai ellátóközponthoz jut - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök a Budapesten tárgyaló Nguyen Tan Dung vietnami kormányfővel tartott közös sajtótájékoztatóján pénteken, miután plenáris megbeszélést folytattak a Parlament Munkácsy termében." - a múlt péntek legfontosabb híre..."

http://vastagbor.blog.hu/2009/..

Támogatom. Több civil kezdeményezésnek kellene lenni, de itt sajnos szinte mindenki pártokban és szekértáborokban gondolkodik.

Válaszok:
Laibach | 2012. augusztus 24. 22:32

Odaírhatod még a

www.ksh.hu-t is.

Szükség lenne a józan látásra, mert valami "rotyog".

"..A kínai központi pártlap a Zsenmin Zsipao (Renmin Ribao) pénteken arról jelentetett meg vezércikket, hogy az országnak fel kell készülnie a gazdaság jelentős mértékű lassulására, miközben a hosszú távra szóló strukturális kiigazításra kell összpontosítani..."


"..A legnagyobb gyártókapacitásokkal rendelkező dél-kínai térségből érkező jelentések egyre nagyobb arányú árufelhalmozásról szólnak. Szemben a várakozásokkal, májustól dagadnak a készletek, júniusban csúcsot értek el, és ez még tovább fokozódhat augusztusban. A gyártók csökkentik a termelést, és egyes megfigyelők úgy vélik: előbb-utóbb leállásokra is sor kerül..."

http://www.vg.hu/gazdasag/makr..

Olyan ismerős ez, mikor is volt 1929....

Válaszok:
Laibach | 2012. augusztus 24. 22:59

A pártlap nyíltan írja, hogy "szar van a palacsintában".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés