Magyarországon nem kerül forgalomba az abortusztabletta

2012. május 21. 21:36
Magyarországon nem kerül forgalomba az abortusztabletta – jelentette ki Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a Hír TV Rájátszás című műsorában hétfő este.

Magyarországon nem kerül forgalomba az abortusztabletta – jelentette ki Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a Hír TV Rájátszás című műsorában hétfő este. Utalt arra: a készítmény regisztrálása nemzetközi kötelezettség volt, de a további eljárást tekintve az egyes tagállamok a saját hatáskörükben járnak el. Magyarországon a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet – Országos Gyógyszerészeti Intézet (GYEMSZI-OGYI) csak a fekvőbeteg-ellátó intézményekben történő alkalmazást engedélyezte, de az államtitkár közlése szerint ez az engedélyezési folyamatnak csak az első lépése volt.

Szócska Miklós közölte: a szakértőkkel való korábbi egyeztetések során arra jutottak, hogy a készítmény gyakorlati alkalmazásának még az elvi lehetőségét is intézményi körülmények közé kell szorítani. Jelenleg viszont ellentétes jelzéseket kapnak, s mint kiemelte, a tabletta alkalmazása kapcsán olyan mértékű szakmai vita alakult ki, amely nem megnyugtató és nem rendezhető, ezért úgy döntöttek: a készítmény beszerzésére, OEP általi támogatására, forgalmazására nem kerül sor. Az államtitkár hangsúlyozta: ezzel szeretné lezárni ezt a témát.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

akkor ismét az okozattal foglalkozunk...hurrá

tudod erre szokták mondani, ama csodás példabeszédet, ha a képviselő uraknak kéne ezzel a problémával szembenézniük, a sörben is fogamzásgátló lenne

khm...akkor Istenke, miért hagyta, hogy megfogadjon? hmm...nem látta előre...

jelen pillanatban redukálódik a nullához

Emberek! Ez nem gyógyszer, hanem méreg, amivel elpusztítanak egy életet! Már 14-en belehaltak - kimutathatóan -az "anyák"közül, a gyermekekről nem is beszélve.
Számtalan fogamzásgátlási mód van, ma már nem muszáj "véletlenül" teherbe esni.
Elkeserít, hogy a többség - a kommentelők között - védi ezt az aljasságot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés