Kövér: Az én jelöltem Áder János

2012. április 5. 21:57
A Országgyűlés elnöke – aki jelenleg a köztársasági elnöki feladatokat is ellátja –, Áder Jánost javasolja az államfői posztra. Kövér László erről az Echo TV műsorában beszélt. Önmaga esetleges jelöltségéről azt közölte: „nem vagyok az a fajta, aki elugrik a felelősségvállalás elől”.

Kövér László jelöltje az államfői posztra Áder János; az Országgyűlés elnöke, aki a köztársasági elnöki feladatokat ellátja az új államfő hivatalba lépéséig erről az Echo TV Napi aktuális című műsorában beszélt csütörtök este. „Az én jelöltem ő” – fogalmazott a konkrét felvetésre, hozzátéve: a többiek szempontjából azonban ez csak egy vélemény. Megjegyezte: esze ágában sincsen barátja és nagyon régi harcostársa helyében dönteni, de „igen, azt gondolom ő egy kiváló ember, alkalmas lenne ennek a pozíciónak a betöltésére, és én, amennyiben ő ezt adott esetben vállalná, szívesen támogatnám”.

Saját maga esetleges jelöltségéről szólva megismételte korábbi álláspontját, és kiemelte: világosan elmondta, mit gondolt erről korábban és most is. „Nem az a fajta vagyok, aki elugrik a felelősségvállalás elől, ha egyébként az a kollektív bölcselet, hogy valamilyen pozícióra én vagyok a legalkalmasabb személy” — mondta, hozzátéve: ugyanakkor korábban is, és most is azt gondolja, hogy az ő esetleges jelölésénél van jobb javaslat, hozzá képest van alkalmasabb személy erre a pozícióra, „több is, nem csak egy”.

Arra a kérdésre, hogy ebbe beletartoznak-e az eddig felmerült jelöltek, azt válaszolta: nem szeretne egyenként végigmenni a neveken, mert nem kíván senkit megbántani, vagy abba a kellemetlen helyzetbe hozni, hogy innentől kezdve potenciális fideszes pártkatonaként bélyegezzék meg őket az ellenzék oldaláról. Nem mindenkit tart természetesen alkalmasnak különböző okokból — folytatta, kiemelve: ez nem jelenti azt, hogy személyiségükről, jellemükről összességében negatív véleménye lenne, de az államfői pozíció egy közjogi tisztség, aminek betöltésére speciális kritériumok, jellemvonások teszik alkalmassá az embert — fejtette ki Kövér László.

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Áder hazatér a "száműzetésből" és rehabilitálják? Személy szerint jobban örülnék neki, ha pártok felett álló, köztiszteletnek örvendő személy lenne, de ez Magyarország, és az ilyesmi sajnos egyenlőre csak utópia.

majd a szponzorok háttérből megmondják okosban

Miközben Fellegi az "államcsődről" nyilatkozik külföldön, Orbán Viktor 86-os lehallgatásáról és Áder elnökjelöltségéről témázik a jobboldal belföldön.

ps: Áder, vagy Kövér elnöksége nem valószinű. Amúgy Kövérnek egyszer már nem jött be... szóval miről van szó? Semmiről. Nincs elnökjelölt: ez a hir.

Milyen jó is lesz az mikor majd vmilyen nemzetközi konferencián, vagy akármin, egy angolul nem tudó ember képviseli hazánkat.

http://www.youtube.com/watch?v..

nah már 95%-osra veszik, hogy Áder lesz...szuper :D

mire kell elképzelés?...

És ki jelöl? Orbán? Ki szavaz? (a Sári néni...)

Már megint ugyanaz a hülyérevétel ;)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés