Húsz év emlékeit gyűjtik a Sziget szervezői

2012. március 8. 14:43
Weboldal indult a Sziget fesztivál csaknem két évtizedes történetéből a legemlékezetesebb pillanatok felelevenítésére. A www.mienkasziget.hu az elmúlt tizenkilenc év emlékeit gyűjti egybe: barátságok, szerelmek, nagy egymásra találások és bánatos elválások krónikáit, az önfeledt nyaralást és végtelen vonulásokat színpadtól színpadig.

Idén augusztus 6. és 13. között immár 20. alkalommal rendezik meg a Sziget fesztivált. A jubileumhoz kapcsolódva az elmúlt 19 év legemlékezetesebb szigetes pillanatait gyűjti és várja a most induló www.mienkasziget.hu oldal. A virtuális emlékkönyv, amelyben felidézik a múltat, mostantól mindenki számára nyitott – közölte Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke.

„Egy zötykölődő mikrobuszban kezdődött minden. Tavasz volt, még nem zöld, de már reményekkel teli. Félúton a főváros és a vidéki helyszín között, egy azóta elfeledett Sziámi-koncertről hazafelé tartva Müller Péter Sziámi zenész, költő, színházi-filmes ember és Gerendai Károly koncertszervező hosszasan fantáziált” – szerepel a kezdetekről a 2002-ben, a 10. Sziget alkalmából megjelent Nagy Sziget Könyvben, Jávorszky Béla Szilárd kötetében. A fesztivál az óbudai Hajógyári-szigeten 1993 óta rengeteget változott, bővült, fejlődött, de a sajtófőnök megfogalmazása szerint ma is az, aminek a kezdetekben szánták: egy hét önfeledt együttlét. „Közben több korosztály nőtt fel úgy, hogy a Sziget meghatározó generációs élményükké vált. Több millió magyar és külföldi fiatal szerzett itt életre szóló emlékeket” – tette hozzá Vető Viktória.

„A Sziget a békesség, a barátság, a tolerancia, a szerelem, az önfeledt kikapcsolódás, a szabadság, a kulturális sokszínűség szigete. Ma már Európa elismerten legjobb nagyfesztiválja, Magyarország elsőszámú turisztikai attrakciója, de a szigetesek számára még mindig leginkább a nyár legjobb hete” – áll a közleményben. A www.mienkasziget.hu az elmúlt tizenkilenc év emlékeit gyűjti egybe, barátságok, szerelmek, nagy egymásra találások és bánatos elválások krónikáit, az első koncertélményt, az első éjszakai kimaradást, az önfeledt nyaralást és végtelen vonulásokat színpadtól színpadig.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hányan lettek drogosok, hányan okádtak, hány iratot loptak el, hányan szenvedtek zajártalmat, hányat erőszakoltak meg illuminált állapotában, hányan kellett a bőrgyógyászhoz forduljanak, hányan lettek aids-esek, stb....

Jó buli vót!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés