MSZP: Orbán nem állt elő gazdaságpolitikai programmal

2012. február 8. 16:24
Józsa István, a szocialista párt frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján azért bírálta a miniszterelnököt, mert évértékelő beszédében nem állt elő gazdaságpolitikai programmal, ellenben kitartott az egykulcsos személyi jövedelemadó mellett.

Józsa István, a szocialista párt frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: az adójóváírás megszüntetése miatt nagyjából hárommillió ember járt rosszul, a kormányfő azonban továbbra sem tágít az igazságtalan adórendszertől és annak vélt előnyeit sulykolja. A politikus kritizálta Orbán Viktor évértékelő beszédét azért is, mert szerinte nem javította az ország nemzetközi megítélését. Józsa cinikusnak és pökhendinek nevezte a kormányfő hasonlatát, amely az alkohol és Európa között vont párhuzamot, mondván, hogy mindkettő nagy dolgokra inspirál, de megakadályozza elérésüket.

Azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor sikernek nevezte az államadósság csökkentését, Józsa kijelentette: az államadósság nem csökkent, sőt: 2011 őszére magasabb szintet ért el, mint ahol 2009 vagy 2010 végén állt. A frakcióvezető-helyettes arra is rámutatott, hogy a kormány nem tudott kiszámítható gazdasági és jogi környezetet teremteni. Véleménye szerint ez is az oka annak, hogy a Nokia szerdán 2300 ember elbocsátását jelentette be komáromi üzeméből, amit a szocialista képviselő – meg nem erősített hírekre hivatkozva – az adóhatóság vizsgálataival is összefüggésbe hozott.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Majd előáll később.
Muszáj lesz neki, ne izguljanak az elvtársak.

Józsa ur! Elöszőr jó lenne tisztázni őnmagával, hogy mi az évértekelő, mint müfaj és a választási program közötti külömbség.

Tizennégy év alatt már kitalálhatta volna.

Gondolom, hogy Orbán tudja, mivel Ő honosította meg magyarországon.

Hiába nehéz a bányász élet.

Hát ez igaz. Attól még hülye nyilatkozat az MSZP részéről.

Hazám szégyene ez a "szoci" párt. 2014-be eltűnnek. Józsa mondhatja a magáét a sarki kocsmában, az való nekik.
Ezt a helyzetet ők hozták össze.
Szemetek!

A program megy épp a külgazdasági változások miatt lassabban, mint eredeti ídőpont, de nem tértek el tőle.

Ha megmondod, hogy fél év mulva mi lesz az eurozónában akkor számonkérhetnéd azt, 2010-ben miért olyan ütemezést határozott meg a kormány amit.

Nem azt reklamálják, hogy nincs gazdasági program, hanem azt, hogy az évértékelőn nem állt elő vele. Vicc.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés