Orbán Viktor évet értékel – percről percre

2012. február 7. 14:17
Tizennegyedszerre értékeli az évet Orbán Viktor kedden délután. A miniszterelnök a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérése mondja el beszédét a Millenárison.

Február 7-én, kedden délután három órától tartja hagyományos évértékelőjét Orbán Viktor miniszterelnök a Millenárison. A kormányfő a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérése mondja el beszédét, immáron tizennegyedszer. Az első évértékelőjét 1999-ben tartotta. Orbán Viktor tavaly 2011-et a megújulás, 2012-t az elrugaszkodás, 2013-at az emelkedés, 2014-et pedig a gyarapodás évének nevezte. Szólt az akkor még készülő új alaptörvényről is, amely szerint lezárja a múltat.

összesen: 18 db | 15 db/oldal

első vissza 1 2 következő utolsó

Kiss Brigitta

Bántja a sorsunk az igazságérzetünket
2012. February 7. 16:08

A miniszterelnök beszéde végén úgy fogalmazott, hogy vannak dolgok, amiket csak lelki adottságokkal lehet magyarázni, számokkal nem. Ilyen volt, amikor a háború után 3 év alatt újjáépítették az országot. Ázsiának is van egy sajátos mozgatórúgója. Orbán Viktor szerint a magyaroknak az, hogy rosszabbul állunk, mint ahol tartanunk kellene a munkánk és a tehetségünk szerint. Bántja a sorsunk az igazságérzetünket, és ez visz előre minket, hogy jobbat érdemlünk. Orbán szerint nem kell törődni az európaiak okoskodó aggódásával, hanem a saját utunkat kell járnunk. „Ne oda korcsolyázz, ahol a korong éppen van, hanem ahol lesz” – zárta évértékelőjét a miniszterelnök.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

„A jó munka jutalma a még több munka”
2012. February 7. 16:02

A miniszterelnök szerint a munkából élőknek kell megszabniuk az ország életét, nem a gazdasági és a politikai elitnek, bár szükség van elitre is, de a népnek kell meghatározni a szabályokat. A kormányfő hangsúlyozta, hogy más nemzetek nem jutalmaznak meg minket a nemzeti önállóságért, de majd az élet kárpótol. A jó munka jutalma a még több munka lesz. Orbán szerint lesz, aki mellénk áll. Megköszönte Lengyelországnak és Litvániának a támogatást. „Éljen Lengyelország, éljen Litvánia!” – fogalmazott.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Balra, jobbra
2012. February 7. 15:59

A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy akik tőlük balra állnak, azok a teljes önfeladásban jeleskednek: mindent eladnának, bárkivel megegyeznének. Akik pedig tőlük jobbra állnak, azokat nem lehet komolyan venni, mert senkivel sem egyeznének meg. A kormány viszont ezekkel ellentétben egyszerre harcol és egyezkedik.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Rend van
2012. February 7. 15:55

A régi alkotmány nem védett meg minket, az új megfog. Orbán Viktor szerint rend is van, elfogták az elmúlt másfél év összes jelentős bűnelkövetőjét. Szerinte megoldódott a rasszizmus problémája is, és a végkielégítések kifizetését is leállították, de feltörnek kísérletek, amiket el kell fojtani. Orbán Viktor szerint az állami cégek bérei nem mindig reálisak.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Középosztály & nyugdíjasok kéz a kézben
2012. February 7. 15:52

A miniszterelnök szerint az új adórendszer kedvez a családoknak, méltányolja a gyereknevelés költségeit. Kitért a nyugdíjasokra is, akiknek sikerült megőrizni a nyugdíjaik értékét. A kormányfő arra kérte a nyugdíjasokat, hogy támogassák a középosztályt támogató politikát, hogy a középosztály megteremthesse a nyugdíj alapját. A középosztályt pedig arra kérte, hogy támogassák a nyugdíjasokat, akiknek a szavazataival megteremthető a középosztály érdekét szolgáló többség. 

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Jó és rossz külföldi befektetők
2012. February 7. 15:49

A miniszterelnök szerint olyan befektetőkre nincs szükség, amelyeknek csak a magyar vállalatok piacról való kiszorítása a célja. Azokat viszont várja, akik munkát teremtenek. A miniszterelnök több céget felsorolt pozitív példaként, így például az Audit és a Mercedest. Leszögezte: kiáll a tízszázalékos társasági adó mellett.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Nem falakat akarnak finanszírozni
2012. February 7. 15:44

Át kell alakítani a szakképzés rendszerét is Orbán szerint: több idő kell a gyakorlatra szánni. A 16 éveseket nem kötelezhetik a tanulásra, ha nem akarnak, mert úgyis csak feltartják a többieket. De senki nem akadályozza meg, hogy visszaüljenek az iskolapadba, ha benő a fejük lágya.

Át kell alakítani a felsőoktatást is. Mert sokan azt hitték ér valamit a papírjuk, közben nem. A legjobb koponyák pedig külföldön kamatoztatják tudásukat, ami nem jó. Ezért az állami ösztöndíjjal tanulóknak vállalniuk kell, hogy egy ideig Magyarországon dolgoznak. A diákok majd eldöntik melyik intézményekre van szükség. Az egész átalakításról szólva elmondta: nem épületeket és falakat, hanem diákokat és tehetségeket akarnak finanszírozni.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Nagy erkölcsi tettre készülnek
2012. February 7. 15:40

A Start munkaprogram 206 ezer embert terel majd vissza a munka világába a miniszterelnök szerint. Orbán Viktor leszögezte: tudja, hogy a 46 ezer forintos fizetés kevés, de mégis több mint a 28 ezer forintos segély. Mint fogalmazott, hogy ennyire futja, ha növekszik az a gazdaság, majd jut több is. A képzetleneket úgyis segítik majd, hogy szombatonként iskolába fognak járni. Orbán Viktor szerint ha ez sikerülni fog, akkor az az elmúlt 22 év legnagyobb erkölcsi tette lesz.

 

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Jó az egykulcsos adó
2012. February 7. 15:35

A végtörlesztés segítette az adósrabszolgaság felszámolását. A kormányfő hosszasan érvelt az egykulcsos adó mellett. Szerinte aki többet vállal, azt méltányolni kell. Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy aki szerint a nagyobb adókulcs a gazdagokat sújtja, az nem ismeri a magyar viszonyokat. Szerinte ugyanis a gazdagok úgyis megtalálják a kiskapukat, így végső soron úgyis a középosztály viselte a terheket.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Meg kell erősíteni a középosztályt
2012. February 7. 15:32

A miniszterelnök szerint mindenki biztonságra, munkára, megélhetésre, családra és tisztes öregkorra, vagyis önálló középosztályi életre vágynak. A leszakadó középosztályt meg kell menteni, és biztosítani kell, hogy a politikai vezetés a középosztály kezében maradjon.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Erős Magyarországot
2012. February 7. 15:25

A szocialisták eltüntettek mindent, ami sűrűbb volt a miniszterelnök, mondja a kormányfő. Orbán szerint az előző korszakban sokan jártak rosszul, de volt, aki jól. A magánnyugdíjpénztárakat emlegette, majd a 4-es metrót, ami a rosszul felhasznált közpénzek iskolapéldája lett. Felemlegette a bankadót, a válságadókat, és a végtörlesztést. Orbán szerint ezek ugyan nem kerülnek be a politika szép könyvébe, de szükség volt rájuk. 

Mindenkivel együttműködik, aki segíti, de legalábbis nem akadályozza, hogy létrehozzák az erős Magyarországot, de fel fog lépni azok ellen, akik vissza akarják hozni a gyenge Magyarországot. 

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Elmúltnyolcév
2012. February 7. 15:22

Orbán Viktor a 2010 előtti elmúlt nyolc évre tért vissza, kitérve az adózásra, a munkanélküliségre és megjegyezte, hogy az államadósságot sosem lehet megbocsájtani a szocialistáknak. 

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Mint a Costa Concordia
2012. February 7. 15:20

Orbán Viktor a Costa Concordiához hasonlította az országot: 2010 előtt zátonyra kormányozták az országot, majd a kapitány ott hagyta a hajót. 

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Két kis magyar település példaként
2012. February 7. 15:19

A vörösiszappal elöntött Devecser és Kolontár példája mutatja, nincs helyzet, amiből ne tudna az ember talpra állni a miniszterelnök szerint.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Erre senki sem számított
2012. February 7. 15:14

Kevesen gondolták tavalyi évértékelőkor, hogy milyen év vár ránk. Az események minden előrejelzést felülmúltak, számtalan európai kormány bukott meg, utcai megmozdulások zajlottak. Felmerült az eurózóna szétesése, az Európai Unió is megremegett. Folyamatosan módosulnak az előrejelzések, lefelé. Orbán Viktor szerint Európai Unió lassan olyan lesz, mint az alkohol: nagy célokra inspirál, de megakadáyozza, hogy elérjük azokat.

Kiss Brigitta

Összesen 323 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés