Csukás Sándor az év operatőre

2011. december 6. 9:32
Csukás Sándor nyerte el idén az Év operatőre - Illés György-díjat a Magyar Operatőrök Társasága által rendezett Aranyszem Operatőr Versenyen.

A Magyar Operatőrök Társasága (Hungarian Society of Cinematographers - HSC) 2011-ben nyolcadik alkalommal rendezte meg az Aranyszem Operatőr Versenyt, az Év operatőre - Illés György-díjat idén Csukás Sándor nyerte. Az elismerést a Magyar Operatőrök Társaságának elnöksége, illetve az Aranyszem Operatőr Verseny zsűrije adományozta az alkotó elmúlt években forgatott filmjeinek folyamatos, magas színvonalú munkájának elismeréséül, kiemelve az idén bemutatott Társasjáték című televíziós sorozatot és a Made in Hungary című játékfilmet.

Az Aranyszem Operatőr Versenyben a játékfilm kategóriát Szatmári Péter, a tévéfilm kategóriát Tóth Zsolt nyerte, míg a kisjátékfilmek kategóriájának díját Réder Györgynek ítélte a zsűri. Rév Marcell a diákfilm kategória legjobbjának bizonyult idén, a dokumentumfilm kategória győztese pedig Boros György lett. A dramatizált dokumentumfilm kategória díját Kiss Aurél nyerte el, a reklámfilm kategóriában Mayer Zoltánt jutalmazta a zsűri. A zenés klip kategória győztese Mayer Zoltán lett, míg a Visionteam operatőr díjat ifjabb Seregi László kapta.

A díjazott filmeket pénteken 16 órától vetíti a budapesti Toldi mozi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés