Csillagok háborúját játszik Magyarország

2011. november 21. 8:59
Ismét országos, fiktív gyakorlatot tart hétfőn a katasztrófavédelem és a médiahatóság. A médiában is közzétett riasztások ezúttal a Csillagok háborúja című film bolygóit nevezik meg fiktív helyszínként.

Országos katasztrófariasztási gyakorlatot tart hétfőn a katasztrófavédelem a médiahatósággal együttműködve - közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A hétfői riasztás során közzétett üzenet a korábbiakhoz hasonlóan csupán próbája egy lehetséges, valós veszély esetén kiadandó közleménynek. A médiumok fiktív helyszíneket közölnek, a Csillagok háborúja című film bolygóit nevezik meg. A tájékoztatás szerint a médiát figyelők estig öt közleményt hallhatnak, melyeket összesen 12 alkalommal tesznek közzé a közszolgálati médiumok, illetve a csatlakozott kereskedelmi és közösségi médiaszolgáltatók.
    
A katasztrófariasztási gyakorlathoz országos értesítési és törzsvezetési, valamint polgári védelmi mozgósítási gyakorlat is kapcsolódik. Ennek első fázisában értesítik a hivatásos katasztrófavédelmi szervek és a hivatásos tűzoltóságok állományát, és aktivizálják az operatív törzseket, amelyek egy törzsvezetési gyakorlatot hajtanak végre. A gyakorlat második fázisában a médiaszolgáltatók tesztelik a médiatörvény által a katasztrófavédelmi szervek számára biztosított kommunikációs csatornákat és közérdekű közleményeket tesznek közzé. A harmadik fázisban mozgósítják a polgári védelmi kötelezettség alapján létrehozott gyorsreagálású szervezeteket, majd próbaképpen országszerte működésbe lép csaknem 2.500 sziréna.

A gyakorlat során a polgári védelmi szervezetek állománya és a 18-60 év közötti lakosság tényleges önkéntes véradásra jelentkezhet az Országos Vérellátó Szolgálat állandó véradási helyszínein.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés