HV: Titkos paktumot kötött Bajnai és Gyurcsány

2011. október 5. 19:52
A Heti Válasz szerint egy ideje közös stratégiát épít a két volt miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc ugyanis rádöbbent, hogy vele valószínűleg nem lehet választást nyerni, ezért arra törekszik, hogy leendő új pártja legyen a legerősebb tagja egy majdani, Bajnai Gordon vezette olajfa-koalíciónak.

A Heti Válasz értesülései szerint az elmúlt hetek MSZP-s belharcai már nem a párt birtoklásáról szólnak, hanem arról, hogy ki tűnjön megkerülhetetlenebbnek egy majdan Bajnai Gordon mögött felálló olajfa-koalíció létrehozásakor. A lap csütörtökön megjelenő száma szerint Gyurcsány Ferenc belátta, hogy vele nem lehet választást nyerni. Egy Bajnai vezette olajfa-koalíció viszont versenyképes lehet.

A két volt miniszterelnök ezért egy ideje közös stratégiát épít. Ennek lényege, hogy egy Bajnai-ernyő alatt (ahova beférhet a meggyengített MSZP, a Schiffer András alól kihúzott LMP, az Árok Kornél-Kónya Péter-féle szolidaritási mozgalom, illetve az Egymillióan a magyar sajtószabadságért nevű Facebook-csoport is) Gyurcsány új pártja legyen a legerősebb - írja a lap.

Gyurcsány ehhez maga mögött szeretné tudni az aktív szocialisták többségét. Ezért is létkérdés számára, hogy ne tűnjön úgy, hogy ő hagyta cserben az MSZP-t, hanem a pártvezetés tessékelje ki. Ennek érdekében a továbbiakban sem kíméli majd Mesterházyékat. A Heti Válasz értesülései szerint Gyurcsány Puch László pártigazgató gazdasági ügyeinek kiteregetésére készül.

Mindezzel párhuzamosan Bajnai Gordon igyekszik intézményesíteni azt, hogy fel lehet majd kérni egy esetleges szivárványkoalíció élére. A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány jó amerikai kapcsolatokkal rendelkezik, többek között ennek is köszönhető Bajnai legújabb vendégprofesszori felkérése. Az alapítvány első szakpolitikai kutatási programja „szegénységből való kilábalást segítő rendszer elemeire” tesz javaslatot, kvázi lefektetve a leendő balközép pártszövetség ideológiai alapjait. Emellett nem elhanyagolható, hogy Bajnai egykori szóvivője, Szollár Domonkos a Mol nemzetközi kommunikációjáért felel, pénzügyminisztere,Oszkó Péter pedig az OTP kockázati tőkealap-kezelőjénél vezérigazgató. Vagyis - ahogy a Heti Válasz fogalmaz - biztosan elérnek az olajfás csápok a jelenleg inkább Fidesz-barát honi nagytőke irányába is.
 

Összesen 125 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem esik messze alma a fájától...

bajnait is hagyjuk ki. helyes srác, de azért nem kéne..

Nem volt rossz, de jó sem volt. Olyan átmeneti. Bár, hogy ha paktumot köt Ferivel, akkor ki kell húzni a listáról.

Akkor lemérhető lett volna, hogy csodatévő-e vagy sem ha egy kanyit nem kapott volna az IMF-től, hanem a puszta magyar gazdasági valóságból kellett volna kiutat találnia és stabilizálnia az országot.

bizonyítsd a táblánál!

Én adtam az ötletet.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés