Orbán: Marad az egykulcsos szja-rendszer

2011. szeptember 8. 15:47
Nemcsak hogy megmarad az egykulcsos szja-rendszer, hanem meg is erősíti azt a kormány – szögezte le Orbán Viktor a Fidesz-KDNP hajdúszoboszlói frakcióülésén. A hvg.hu szerint éles vita alakult ki a kérdésről a képviselőcsoportban. Orbán szerint a párt már eldöntötte, hogy a fogyasztást terheli meg és nem a munkát.

Éles vita alakult ki a Fidesz-KDNP hajdúszoboszlói frakcióülésen szerda este. A hvg.hu információi szerint egy fővárosi fideszes képviselő vetette fel az egykulcsos szja-rendszer kérdését, ami lavinát indított el az ülésen.

Orbán Viktor a vitában leszögezte, menet közben nem lehet váltani. A párt pedig már eldöntötte, hogy a fogyasztást terheli meg és nem a munkát. Ezért tartja fontosnak a Matolcsy György által felvetett luxusadót, de elismerte, hogy még az EU válaszára várnak a kérdésben. A hvg.hu értesülései szerint a képviselők aggódnak, hogy az adó miatt külföldön vásárolják majd a luxustermékeket.

A miniszterelnök az adórendszerről szóló vitát azzal zárta le, hogy kijelentette: nemcsak hogy megmarad az egykulcsos szja-rendszer, hanem meg is erősítik azt.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szavaztam és bíztam benne, hogy 8 év töketlenkedés után történik valami gazdasági fordulat az országban. Elkezdünk látható módon fejlődni. Ehelyett tovább tart az ötletelés, adóemelésekkel, 35% áfás álmokkal. Komolyan kezdek azon gondolkozni, hogy innen lépni kell.

Megint nem értitek a Mestert :o)

Az van, hogy az egykulcsos SZJA rendszert nem azért kell eltörölni, mert sajna kell a pénz, hanem a gonoszrosszEU miatt.

És mi marad nektek kedveseim? Hát az adóemelés...

Igy kell ezt csinálni :DDD

Ezért gondolkodok egyre többet azon, hogy lépni kell innen. A rokonok közül páran már léptek és nem nagyon akarnak mostanában visszajönni.

Jól teszik.

Azoknál marad több pénz akik legálisan, bevallottan keresnek viszonylag jól. Az adóbevétel nem tőlük hiányzik, sőt ők vitték eddig is hátukon az országot. Így is sokat fizet utánuk a munkáltató.
Az adó- (és járulék)bevétel az "okosba" megoldott módon részben vagy egészben zsebbe fizetett alkalmazottaktól és a minimálbérre bejelentett vállalkozóktól hiányzik.

Tessenek őket piszkálni!

Milyen egykulcsos adó? Amikor épp ez a cikk szól arról, hogyan késziti elő a Mester, hogy kihátrálhasson az egykulcsos adóból, mert a gonoszrosszEU nem akart ÁFA-t emelni :o)

Itt lenne az idő hallgatni feleim. Nem ismeritek a vonalat :O)

Találva érzed magad?

A KKV szektor kb.95%-a fent maradásért küzd a a saját hazájában, közben csak les, hogy a multik továbbra is milyen kedvezményeket kapnak. Pedig ezek a vállalkozások cipelik a hátukon az országot.Őket kellene erősíteni.

... és ha a kormány nem erősiti őket, az mit mond el a kormányról?

Igazán, a saját világképed darabjai között kisebb ellentmondások feszülnek :p talán itt lenne az ideje ezeket az ellentmondásokat feloldani :o)

Minimálbéren bejelentett vállalkozó terepjáróval.. láttam már ilyet.

Hallgassunk zenét?:)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés