Nyílt levél az Amerikai Népszavához

2011. szeptember 1. 2:16

Kertész Ákos
Amerikai Népszava
Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős.

„Már az se nagyon érdekel, milyen a magyar. Egy ideig kerestem a mentségeket, de föladtam: nincs mentség. »Ezért a népért úgyis mindegy. Ebsorsot akar, hát akarja!«

Ami engem még érdekel, az a baloldal. Mert bár az én testre-szabott, morális alapú szocializmusom – aminek a lényege, hogy mindig az eltaposottak, a kifosztottak, a cserbenhagyottak, a nehézsorsúak mellett állok –, nem azonos soha az éppen aktuális »pártszocializmussal«, mégis ez az a közösség, amelyik hozzám legközelebb áll. És engem ennek a közösségnek a folyamatos árulása érdekel, mert ha nincs ez az árulás, Fidesz sincs.

(...)

A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: »ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.« De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.

Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.

Így aztán nem is kapott soha föloldozást!

(...)

Magyarországot vajon nem határozza-e meg a Simicska & Puch Co. működése? Természetesen bizonyítékom nincs, de lidérces álmaim, véresen logikus következtetéseim vannak, mint sok társamnak, barátomnak, elvbarátomnak is.

Mindezekről hol beszéljek, ha már nincs Amerikai Népszava sem?!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 312 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ke-ke-ke....mi a rendes neved? Talán azt könnyebb lenne kimondani! És ha önmagad lehetnél, nem ilyen felvett nevű idegen, talán nem lenne zavar a fejedben! Vállad fel önmagad!

Hogy mersz ilyent mondani a zsidókra prolikám?

"A magyar genetikusan alattvaló"

Ezért a mondatért fel kell jelenteni. Genetikázik. Képzeljük el ezt a mondatot egy más kontextusban.

ne haragudj, de egy egyszerű zsidónak miért is kéne bármiért is elnézést kérni?

Kertész Ákos minden szava gyülöletet sugároz. Azt érzem, hogy a hozzá hasonlók legjobban saját magukat utálják, és ez vezet ahhoz, hogy a világra szórják dühüket, és frusztráltságuk. Sajnálom Kertészt mindezért.
Azért meg hogy nem történt semmilyen szembenézés, azért nagyrészt a szocialista idők felelnek. Amikor mindenki hibás volt, de így senki nem tehetett semmiről, amikor nem nevezték néven a gyilkosokat, és ez vezetett ahhoz, ami most itt van. és ezért nem lehet semmiről sem beszélni anélkül, hogy valakik nem ugranának a másik nyakának a vélt vagy valós sérelmekért. Mert az a generáció melynek ki kellett volna beszélni a II. vh borzalmait, az elmulasztotta ezt, annak nem engedték meg az őszinteséget.

Béke akkor lesz, ha egy nap vége lesz a kölcsönös és értelmetlen gyülölködésnek. Arra viszont még várhatunk..

Szerettem a Heti Válasz régebbi fórumát (nem az utóbbi úgy egy-másfél éves formáját), ahol egy fajsúlyos témáról sokszor hetekig el lehetett vitázni.
Itt ezt nem lehet, itt bármiről legyen szó, egy-két nap alatt a topic megy a levesbe.
Márpedig egy ilyen téma, nem egynapos!!
Vagyis az, hogy a zsidók annak ellenére (vagy talán éppen ezért?), hogy a magyarságtól az évszázadok során - Európában páratlan módon - elfogadtatást, legtöbbször menedéket kaptak, mégis mi okból éreznek kényszert arra, hogy gyűlöletet igyekeznek szítani azzal a néppel szemben, amelytől a történelmük során a legkevesebb rosszat kapták.
Azt gondolom, nincsenek ők ezzel egyedül. A magyarsággal az a baj, hogy nem tudott soha úgy istenigazából hódítóként viselkedni.
Kegyetlenül.
Túlságosan is elfogadók, empatikusak és kibékülésekre hajlamosak voltunk és maradtunk is mind a mai napig. Ez egy rossz tulajdonság.
A másik nagy bajunk ugyanakkor a sorainkon belüli marakodásra való hajlam, ami más népeknél is meg van, de amíg azok amint egy idegen ellenséget éreznek, azonnal összezárnak, mi nem.
Ez okozta - persze csak részben, de tragikus mértékét tekintve mégiscsak - a mohácsi tragédiát is.
Azután van itt még egy másik probléma, a dolgok diplomatikus lerendezésére való hiátusunk, amely helyett rendre a szangvinikus megoldások mellett kötünk ki.

Kertész Ákosnak nincs igaza, mert a világ népeit azért mégsem aszerint ítéljük meg, hogy miként viszonyulnak a zsidókhoz, főként nem az ő sajátságos problémáikhoz, de hogy bajok vannak a nemzeti karakterünkkel az biztos.
Például azért is, mert egy ilyen nyíltan gyalázkodó mocskot, mint ez az írás, most is, mint a múltban mindig, megtorlás nélkül tűrünk el.

"A magyar genetikusan alattvaló"

A zsidó genetikusan alávaló. Ez persze antiszemitizmus. Amit ez az elmebeteg irkál az mi?

Nekem semmi gondom azzal a kitétellel, hogy a magyar genetikailag alattvaló.
Az alattvalóságunk (feltéve, hogy elfogadjuk) az azt jelentené, hogy sok mindenre használható nép lennénk.
Na, de! Addig, amíg ezt a németekre mondták, addig pozitív tartalmú volt, amint reánk mondja egy idegen, akkor már rögtön ejnye-bejnye? Felőlem mondhatja.
Csak az a baj, hogy nincs így. Mert inkább hajlunk a gyakran indokolatlan pökhendieskedő zabolátlan fegyelmezetlenségre, a gyakran ostoba individualista rakoncátlankodásra, a hámból való kirúgásokra, mint az okos együtt húzásra.

Kertész Ákos, lenne jó megnevezni azokat a ma élő magyarokat, akik felelősek a II. világháborúért és a holokausztért? Nem megy, ugye!
Uram, a rasszizmus bűn, akár a magyarok, akár a zsidók ellen irányul.
Sajnos egyre több zsidó barátomtól hallok hasonló "eszmefuttatást", mint amit Kertész leír. Ne becsüljük le Kertész romboló hatását .

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés