Fideszesek, akik nem szavazták meg a nyugdíjtörvényt

2010. december 14. 17:34
A Fidesz több vezető politikusa nem szavazta meg hétfőn a nyugdíjrendszer átalakítását. Orbán Viktor és Lázár János jelen sem volt a voksoláson, Navracsics Tibor ellenben ott volt, de nem szavazott.

A fideszes „nagyágyúk” közül nem volt jelen a nyugdíjtörvény zárószavazásán Orbán Viktor, Szijjártó Péter és Lázár János sem. A miniszterelnök és szóvivője hivatalos külföldi úton vett részt, utóbbi pedig abban az időben az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt.

Jelen volt mégsem szavazott a nyugdíjtörvényről Navracsics Tibor igazságügyi miniszter, amiért ötvenezer forint pénzbüntetésre számíthat. Csak úgy, mint a hozzá hasonlóan jelen lévő, de nem szavazó Horváth Zsolt, Kovács József, Lezsák Sándor, Molnár Ágnes és Vécsey László. Azaz a Fidesz-frakció így összesen 300 ezer forintos bevételre tesz szert a renitensek miatt.

A hvg.hu fideszes forrásokból úgy tudja, Navracsics Tibor passzivitása összefüggésben van azzal, hogy a politikus az aznap reggeli frakcióülésen nézeteltérésbe keveredett több párttársával is Rogán Antal alkotmánymódosítási javaslata miatt,amely rendeletalkotási joggal ruházná fel Szalai Annamáriát, a médiahatóság elnökét.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés