Vörös csillag az augusztus 20-i tűzijátékon

2010. augusztus 24. 13:00
Vörös csillagokat lőttek az égre az állami tűzijátékon az augusztus 20-i ünnepségen. A Kormányszóvivői Iroda szerint azonban szó sincs kommunista jelképről.

Nem észlelték a vörös csillagot az égen az augusztus 20-i tűzijáték során a kommunikációs államtitkárság munkatársai. A Blikk a kormányzati intézmény mellett az alakzatokért felelős Kupola Kft.-nél is rákérdezett a jelenségre, ám a cég vezetője is cáfolta, hogy vörös csillagokat lőttek volna az égre. A kommunikációs államtitkárság szerint valójában kisebb-nagyobb egybefonódó szíveket nézték vörös csillagnak.

A Blikk megkérdezte a Kormányszóvivői Irodát is, hogy tesznek-e feljelentést tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt, akik ironikusan azt válaszolták: „A gondolat szabadságára való tekintettel természetesen azok ellen sem szándékozunk feljelentést tenni, akik az egyébként tiltott önkényuralmi jelképet véltek felfedezni az égen”. A rendőrség sem indít eljárást.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én úgy emlékszem, hogy megpróbáltak, sőt sikerült is. Akkor mindenki azon röhögött, hogy a Heineken céges bulijáról megmaradt petárdákat olcsón lehetett megvenni. Gondolom erre írja tutti föntebb, hogy lassan fogy a készlet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés