Nem adja fel a Sláger és a Danubius

2010. június 18. 15:15
Hét hónapja hallgatott el a Sláger és a Danubius Rádió. A háttérben láthatók mozgolódások; egyik adó sem adta fel, hogy visszatérjen. Erre lehetőségük is lenne, hiszen az ORTT-nek öt fővárosi frekvenciára kell kiírnia pályázatot még a nyáron.

A Sláger szakmai befektetője, az amerikai Emmis elsősorban bírósági úton venne elégtételt a korábbi frekvencia-döntésért. A neten jelenlegi is fenntartanak egy webrádiót azért, hogy a márkanév ismertsége megmaradjon, és a jogi eljárás esetleges pozitív lezárását követően folytathassák az országos rádiós műsorszórást. Kisebb, regionális frekvenciákért ezért továbbra sem szállnak harcba, csak az országos adóhálózat visszaszerzése érdekli őket.

A Danubius más helyzetben van: a döntéshozók és a rádió tulajdonosa között felmerült a peren kívüli megállapodás lehetősége. Ennek értelmében frekvenciacsomaghoz jutna a rádió, cserébe pedig elállnának több milliárd forintos kártérítési igényüktől. A Mezzanine-nál mindezt nem erősítették meg, de elismerték, hogy hajlanának a peren kívüli megállapodásra - egyelőre azonban a júliusban folytatódó perre koncentrálnak. Korábban a Danubiusszal kapcsolatban is felmerült, hogy indulnának helyi rádiós jogosultságokért, most viszont azt mondták, hogy nem kívánnak kisebb frekvenciákra pályázni.

A következő hónapokban lenne erre lehetőségük, hiszen az ORTT-nek az idén nyáron csak a fővárosban ötöt kellene meghirdetnie - de egyelőre az országos frekvenciák pályáztatásához hasonlóan megint csúszásban vannak. A fentiek miatt van rá esély, hogy a Danubius és a Sláger esetéhez hasonlóan a Juventus, a Klubrádió, a Roxy Rádió, a Sztár FM és a Rádió 1 jelenlegi frekvenciájáról is csak nem sokkal a lejárat előtt lesz döntés.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés