Charta: Holokausztot tagad a Fidesz

2010. június 9. 16:56
A Magyar Demokratikus Charta felháborodását fejezi ki amiatt, ahogy az Országgyűlés módosította a Büntető Törvénykönyvet, és benne a holokauszt-tagadást büntethetővé nyilvánító rendelkezést.

A tömörülés szóvivői - Bauer Tamás, Fleck Zoltán, Vásárhelyi Mária, Vitányi Iván - állásfoglalásukban azt írták: „a magyar demokraták” álláspontja megoszlik abban a kérdésben, hogy helyes-e büntetőjogi szankciót érvényesíteni a második világháború alatti népirtás tagadásával kapcsolatban. A szervezet azt azonban elfogadhatatlannak tartja, hogy a módosítás során a holokauszt nyilvános tagadása helyébe a nemzeti szocialista és kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények került.

Szerintük így a fideszes többség kivette az ily módon megbélyegzett cselekmények közül a magyar állam által hozott megkülönböztető törvényeket, illetve a nyilas hatalomátvétel előtt, 1939-ben, illetve 1944-ben végrehajtott deportálásokat. A Magyar Demokratikus Charta szerint ezzel „a Fidesz tovább lép a Horthy-korszak tisztára mosásában, s maga valósít meg holokauszt-tagadást”.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ha helyeselnénk a holokausztot, az jobb lenne?

A törvény megszünteti a zsidók mártíriumának előjogát és betagolja a többi jogtalanságba, embeiség elleni bűnsorozatba. Megértem, hogy a holokauszt-üzletnek ez sokat árt, de az emberiség szenvdései szempontjából csak mgvalóult a régóta várt egyensúly. A zsidóknak meg kell értennie, hogy mindenkinek a saját tragédiája a legnagyobb. Én szolidaritást várnék minden üldözöttől a többi üldözöttek iránt.

Nem a mi dolgunk, hogy a Chartát megvédjük saját ostobaságától, miként nem volt feladatunk az sem, hogy jótanácsainkkal megvédjük Gyurcsányit önmagától, vagy Grétzy Zsoltitól.
Örülök, hogy megszületett az a jogi formula, mely megszüntetett egy privilégiumot, és minden szenvedést egyenlőképp véd meg. Megértem, hogy az érintettek most sajnálkoznak különleges helyzetük megszünése miatt. nem jó osztozni mások szenvedéseivel, hiszen ezzel azonnal 50%-al csökken az 1 főre jutó haszon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában