Magyar Péter három éve mindenben az ellenkezőjét mondta, mint ma

2024. szeptember 23. 06:20

Pár évvel ezelőtt a Tisza Párt politikusa még teljesen másként látta a magyar fiatalok helyzetét.

2024. szeptember 23. 06:20
MAGYAR PÈter

Nyitókép: Hegedüs Róbert

Az Átlátszó újságírója, Hont András a közösségi oldalán reagált Magyar Péter legújabb lépésére, amelyben a Tisza Párt politikusa Orbán Viktorhoz intézett kérdéseket a oktatás és a fiatalok helyzete kapcsán.

Tényleg ámulva nézem, hogy jó adag gátlástalansággal milyen könnyű a kollektív hiszékenységre és amnéziára alapozni.

– írta Hont András Magyar azon megállapításai kapcsán, hogy "lezüllött a magyar közoktatás, hogy a diákok eredményei évről-évre romlanak, és hogy olyan rossz a helyzet, hogy minden második fiatal tervezi elhagyni a hazáját."

Ezzel szemben az újságíró Magyart a korábbi, témát érintő kijelentéseivel szembesítette a posztjában. Ugyanis pár évvel ezelőtt a politikus még teljesen másként látta a magyar fiatalok helyzetét.

Úgy látom, hogy soha ilyen jó nem volt fiatalnak lenni Magyarországon, talán az Európai Unióban sem… Soha ilyen sokfajta és magas ösztöndíj nem állt a diákok rendelkezésére Magyarországon, mint jelenleg. Soha ilyen széles spektrumú és kedvező feltételű diákhitelezés nem támogatta a fiatalok továbbtanulását, mint a jelenlegi rendszer. Magyarországon soha ilyen széles családi és adókedvezménnyel nem támogatták a fiatalok munkába állását, otthonteremtését és családalapítását, mint jelenleg. A statisztikákból azt látjuk, hogy megindult a hazavándorlás: az emelkedő fizetések, az egyre jobb körülmények, a családtámogatások arra sarkallják a fiatalokat, hogy hazajöjjenek. 

– idézte Magyar Péter 2021-es gondolatait az újságíró.

Hont András bejegyzését itt tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
The Loner
2024. szeptember 23. 11:01 Szerkesztve
3. - Magyarországon megvalósult egy átfogó oktatásfinanszírozási modell, ami talán Európa-szerte is egyedülálló. - Ilyen családtámogatásokkal egybekötött, jól működő rendszert sehol máshol nem találunk. - Ellentétben azzal a narratívával, hogy azért emelkedik a diákhitel-igénylések száma, mert a fiatalok nehéz anyagi helyzetbe lennének, éppen hogy biztosnak és kiszámíthatónak látják a jövőjüket, és ezért szívesen invesztálnak a piac- és versenyképes tudás megszerzésébe. Magyar Péter 2021. Tényleg bámulatos, hülyékkel pedig nem vitatkozom.” Hont András
The Loner
2024. szeptember 23. 11:01 Szerkesztve
2. Azt nem értem, miért nem magától kérdezi. Vargáné (még ex nélkül) 2021 novemberében: - Azt látom, hogy soha ilyen jó nem volt fiatalnak lenni Magyarországon, talán az Európai Unióban sem… Soha ilyen sokfajta és magas ösztöndíj nem állt a diákok rendelkezésére Magyarországon, mint jelenleg. Soha ilyen széles spektrumú és kedvező feltételű diákhitelezés nem támogatta a fiatalok továbbtanulását, mint a jelenlegi rendszer. Magyarországon soha ilyen széles családi és adókedvezménnyel nem támogatták a fiatalok munkába állását, otthonteremtését és családalapítását, mint jelenleg. A statisztikákból azt látjuk, hogy megindult a hazavándorlás: az emelkedő fizetések, az egyre jobb körülmények, a családtámogatások arra sarkallják a fiatalokat, hogy hazajöjjenek
The Loner
2024. szeptember 23. 11:01 Szerkesztve
1. „Tényleg ámulva nézem, hogy jó adag gátlástalansággal milyen könnyű a kollektív hiszékenységre és amnéziára alapozni. Ex-Vargáné ma többek között a következő kérdéseket intézte Orbánhoz: - Miért züllesztik le a magyar közoktatást? Miért hiányzik több ezer tanár a rendszerből? Nem zavarja, hogy a magyar diákok eredményei évről évre romlanak a nemzetközi összehasonlításban? - Hogy lehet, hogy még soha nem született ilyen kevés gyermek hazánkban? - Mit gondol arról, hogy minden második fiatal azt tervezi, hogy elhagyja a hazáját? Magyar Péter 2024
MTom
2024. szeptember 23. 10:03
Akkor idezzuk fel ORban multbeli nyilatkozatait is...foleg az oroszokkal kapcsolatban, mielott megkapta a fekete aktataskat es balabujt putyin seggebe
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!