„Orbán jó úton jár, őt javasoljuk a következő Nobel-békedíjra!”, „Bravó, Orbán úr, dolgozzon tovább a békéért!” – seregnyi német állt ki a magyar kormány mellett

2024. július 08. 20:21

A német kormány nem, de a német emberek támogatják Orbán Viktor békemisszióját – derül ki a német Weltben megjelent interjú közéleti viszhangjából.

2024. július 08. 20:21

Nyitókép: Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A magyar miniszterelnökkel a német Welt készített hosszabb interjút, aminek teljes változata kikerült a Bild YouTube-csatornájára.

A beszélgetésről a Mandiner is beszámolt. Az interjú talán legerősebb része az volt, amikor Orbán Viktor azt mondta, hogy

Kínának van egy béketerve, míg Amerikának háborús politikája, Európa viszont az amerikai álláspontot másolja.

Ezt is ajánljuk a témában

A YouTube-ra is feltöltött videós interjú alatt cikkünk megjelenésig több mint háromezer német állampolgár nyilvánította ki a véleményét. 

A kommenteket olvasva kijelenthető, hogy 

míg a német kancellár nem ért egyet Orbán Viktor békemissziójával, addig német állampolgárok tömegei igen. 

Sőt, a legtöbb hozzászóló szerint a magyar miniszterelnök tette eddig a legtöbbet a mindenki által vágyott békéért, míg a német kancellár az amerikaiak érdekeit lesi, Brüsszelben pedig bürokratikus tötymörgés folyik. 

Álljon itt egy-két frappáns hozzászólás Orbán Viktor békemissziójáról, közvetlenül a német állampolgároktól!

„Nagy tisztelet Orbán úrnak, aki láthatóan azon kevés európai kormányfők egyike, aki ért a diplomáciához és elkötelezett a béke mellett.”

„Bravó, Orbán úr, dolgozzon tovább a békéért!” 

„Nem Magyarországnak, hanem Németország vezetőjének kellene a békéért dolgoznia. Szégyen, amit Scholtz tesz.”

„Tény, hogy egyedül Orbán Viktor elkötelezett a háború befejezése mellett, és egyedül ő kezdeményez. Ezt hiányolom a németországi politikusainkból.”

Nem mellékesen a szerepéből kieső riporter, aki az európai baloldal narratíváját mondja fel és kérdések helyett többször próbál politikai vitákba bocsátkozni, szintén megkapja a magáét –

habár a legtöbb őt érintő komment nem tűri a nyomdafestéket.

Ha ez az újságíró fizetést is kap ezekért a durva kérdésekért, akkor nem mutat tiszteletet a békét hirdető személy iránt.”

„Lenyűgözött Orbán! A riporter eléggé levertnek tűnik.”

„Orbán felnőtt, a neki feltett kérdések pedig neveségesen gyerekesek.”

A Bild mint független, párton kívüli lap. Kiröhögöm a belemet.”

„Ronzheimer diplomáciai leckét kapott Orbántól.”

„Az agymosott naivitás találkozik a reális, történelmi alapú tapasztalattal. Nagyon intelligens és alázatos ember Orbán.”

„Öröm hallgatni a magyar miniszterelnököt, megnyugtató ékesszólással és hozzáértéssel igyekszik átfogóbb perspektívába terelni ezt a mainstream újságírót. Kétlem azonban, hogy ez sikerült-e.

Orbán úr, jó úton jár!”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 310 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LevEDIa
2024. július 09. 10:55
"Kínának van egy béketerve, míg Amerikának háborús politikája, Európa viszont az amerikai álláspontot másolja." Ezen nemsok magyarázni való van. Ezek a puszta tények. Amíg a demokrata vezetés a háborút nem látja veszteségesnek, hanem nyereségesnek, addig nem fog változtatni az álláspontján. Ebben nagy nézeteltérést képvisel Orbán Viktor velük szemben, és sajnos az EU vezetése a demokraták zsebében van.
Lajoss
2024. július 09. 08:26
Nobel-díjat a csuti tolvajnak…. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
nagycsaba
2024. július 09. 07:08
eleg ha megreformalja az eu-t kibassza a brusszelieket meg a nemeteket
chief Bromden
2024. július 09. 05:41
A németek azt gondolták az egyesítés után, hogy újra hatalmi tényezők lehetnek, hát nem, van aki másként gondolja. A Nato nem szűnt meg, a jenki csapatok nem vonultak ki az országból, úgy látszik alaposan be lettek fenyítve, Európával együtt. Inkább önként dobnak el mindent amit kérnek tőlük, minthogy légi úton tegyék őket az elvárt szint alá, így pár évtizedig nem jelentenek gondot, sem önállóan, sem szövetségben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!