Nagyon dühös és aggódik a világhírű szociológus az Európai Parlament hazánkat érintő döntése kapcsán (VIDEÓ)

2024. július 17. 15:46

Az Európai Néppárt és a baloldal több millió szavazó véleményét vették semmibe.

2024. július 17. 15:46
null

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Kedden az európai parlament úgy döntött, hogy kizárja a Patrióták Európáért frakcióját a brüsszeli kulcspozíciókból, pedig az uniós intézmény harmadik legnagyobb képviselőcsoportjáról van szó – mondta Frank Füredi az MCC brüsszeli irodájának ügyvezető igazgatója. 

Az emeritus szociológia professzor szerint azzal, hogy a Néppárt és a baloldal összefogásával életbe lépett az úgynevezett politikai karantén (cordon sanitaire) Orbánék frakciója körül, több millió választópolgár hangját nyomták el, ami súlyos, demokráciaellenes lépés volt.

Füredi szerint mindez azt jelenti, hogy „határvonalat húztak egy betegséggel fertőzött terület” és a szavazópolgárok véleménye között. Ez pedig a 

demokrácia megcsúfolása, a választók véleményének semmibe vétele.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
andris-923
2024. július 17. 19:28
Az Európai Néppárt és a baloldal több millió szavazó véleményét vették semmibe. Ennyi évet leélt és még csodálkozik
Anomander
2024. július 17. 17:51
Világhírű. :D Mindenki világhírű, aki Orbánt dicséri és mindenki jelentéktelen, aki szidja. Ennyire egyszerű, isten hozott az ötvenes években.
makapaka2
2024. július 17. 17:48
A gittegylet vezetői dühükben a legaljasabb módszerekhez folyamodnak újra! Von der Leyennek már régen a börtönben lenne a helye! Németországban már korrupt hadügyminiszterként kiérdemelte volna ezt .Mivel sok van a rovásán, zsarolható, és lefizethető, ezért lassan tönketeszi Európát. Talán holnap végre bukni fog!
cinkegolyó
2024. július 17. 17:44 Szerkesztve
fintaj-2 2024. július 17. 16:10 • Szerkesztve Magyar hívőknek ajánlva! Folytatva a verselést: "Nincs más testvérem, csak magyar. Ha virrasztok, miatta állok poszton, csak tőle kérek kenyeret s csak ő, kivel a kenyeret megosztom." Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!