EP-képviselő osztotta ki Von der Leyent, megengedhetetlen, hogy a saját újraválasztásához használja fel az uniós intézményeket

2024. július 17. 10:14

Magyar politikus felhívta a figyelmet: amit Von der Leyen csinál, az gyakorlatilag szembemegy mindazzal, ami az intézmények közötti jóhiszemű együttműködést, és az intézmények működésének a rendjét illeti.

2024. július 17. 10:14
EU Commission President Leyen - President of the European Parliament Metsola

Nyitókép: Dursun Aydemir / AFP

Megengedhetetlen, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, saját újraválasztási kampányához használja fel az uniós intézményeket – jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő, a Patrióták Európáért frakció alelnöke kedden Strasbourgban.

A képviselő azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy a bizottsági elnök hétfőn úgy határozott: testülete vezető köztisztviselői szinten képviselteti magát az uniós tanács informális ülésein, továbbá az Európai Bizottság tagjaiból álló biztosi kollégium nem látogat Magyarországra. 

Gál Kinga szerint

már megszokott, hogy von der Leyen politikai célokat érvényesít olyan esetekben, amikor ezt nem tehetné meg.

Itt van példának a Magyarországnak jogosan járó uniós pénzek visszatartása, amit gyakorlatilag zsarolásra és nyomásgyakorlásra használt fel” – mutatott rá.

Emlékeztetett, hogy az uniós bizottság egyik alelnöke, Margaritísz Szkínász, erről már nyíltan beszélt, és beismerte, hogy nyomásgyakorlásként lehet használni pénzügyi eszközök visszatartását.

A fideszes politikus felhívta a figyelmet: amit von der Leyen csinál, az gyakorlatilag szembemegy mindazzal, ami az intézmények közötti jóhiszemű együttműködést, és az intézmények működésének a rendjét illeti. Véleménye szerint nem von der Leyennek vagy az Európai Bizottságnak kell megmondania, hogy kivel működik együtt vagy sem, mert „lefektetett szabályokról van szó, amelyek eddig jól működtek.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szürke Testvérek
2024. július 18. 08:57
Ideje lenne, hogy a szerkesztőség végezze a munkáját! Töredéke jelenik meg a kommenteknek, ugyanakkor egy programozott komment (? reklám?) a szexikittiről mindig elsőre megjelenik.
Vsmeta99
2024. július 17. 11:39 Szerkesztve
"Megengedhetetlen, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, saját újraválasztási kampányához használja fel az uniós intézményeket " Sajnos, nemcsak ehhez használta fel, hanem a családja vagyoni gyarapodásához is. És ezt úgy lehet a leginkább megtenni, hogy előbb gondoskodnia kell a megválasztásáról, hogy aztán ezt az előnyt kellően ki tudja használni egyéb célokra is. Ha nem megy szépszóval, akkor "kényszerrel", fenyegetés vagy retorziók beígérésével. De hát a szavazók a birkák, akik nem tanultak az előző 5 évből, és most újra megszavazni szándékoznak.
Kristály
2024. július 17. 11:24
Leyen egy véres szájú gyilkos.
lyon-v-2
2024. július 17. 11:11
El kell küldeni az ilyent a büdös francba. Mi van az eddigi "eredményeinek" a kivizsgálásával és az önkényes rendelkezéseivel ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!