Itt a tél: már Horvátországban is elkezdett havazni (VIDEÓ)

2024. szeptember 13. 22:26

Európa-szerte teljesen felborította az időjárási viszonyokat a Boris ciklon érkezése.

2024. szeptember 13. 22:26
null

Nyitókép forrása: a Petar Radovan YouTube-oldala

Az európai időjárási viszonyokat jelentősen felborította a Boris ciklon érkezése. Szlovénia és Olaszország után Horvátországban is kifehéredett a táj. Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) figyelmeztetett, hogy az esőzések miatt több helyen is szünetelhet a vonatforgalom, mivel a szakemberek és a hatóságok az utóbbi időszak legnagyobb áradására készülnek – írta meg a Szabad Magyar Szó.

Budapesten és a magyarországi folyóknál akár a harmadfokú árvízvédelmi készültséget is elrendelhetnek.

A Boris nevű mediterrán ciklon hatása miatt szeptember 13-án a horvát Soboli községben is havazott. A Platak síközpont webkamerája rögzítette, hogy pénteken már el is kezdett esni a hó. Az Istramet horvát időjárás-előrejelzése szerint pénteken több hegyvidéki területen is kifehéredhet a táj. Horvátországban jelenleg narancssárga riasztás van érvényben, így az Adriai-tenger partján is számítani kell nagy mennyiségű esőre és árvizekre.

A jelenetről készült videót itt tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. szeptember 14. 00:55
A szülők és hozzátartozók haza vihetik a magyar iskolákból, kórházakból a ventillátorokat, mobil klímákat. Holnaptól kéretik olajradiátorokat, hősugárzókat és szenet behozni. Köszönjük: Pintér Sándor U.i. : Hozzanak jó meleg ruházatot a vonatokra is! Lázár János
robertdenyiro
2024. szeptember 13. 22:43 Szerkesztve
A Platak ismert síterep. Igen, ott néha szeptemberben havazik, semmi extra. Másutt Európában jelentősebb, valóbamln extrém időjárási viszonyok vannak, mint itt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!