Kiszivárgott: így áll a főpolgármester-választás az újraszámlálás második napja után

2024. július 10. 22:49

Péntekre várható végleges eredmény.

2024. július 10. 22:49

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

Karácsony Gergely  némileg növelte előnyét a főpolgármester-választáson leadott szavazatok újraszámlálásának második napja után. A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) egyik tagja a 444-nek azt mondta, hogy tizenhat kerület adatainak összesítése után 

Karácsony 200-250 szavazattal vezet Vitézy Dáviddal szemben.

A portál arról is beszámolt, szerdán a legnagyobb változást a XIII. kerület 15-ös számú szavazóköre hozta: ott 67 darab olyan Karácsony-szavazatot találtak, amit korábban tévesen Vitézyhez számoltak. 

Megjegyezték, több kerületben is voltak apró változások. Információik szerint Karácsony Újbudán, a legnépesebb budapesti kerületben, valamint a II. és a XVIII. kerületben is kismértékű előnyt szerzett Vitézyhez képest, míg Vitézy a III. kerületben tett szert minimális előnyre.

Péntekre várható végeredmény

Mint ismertettük, Vitézy Dávid szerdán arról írt Instagram-oldalán, hogy a teljes újraszámlálás nagyjából kétharmadán vannak már túl, majd leszögezte, 

valóban szükség volt az összes érvényes szavazat újraszámlálására egy ilyen szoros eredmény mellett,

 bármelyikünk is végez az élen a folyamat végére.”

Az LMP főpolgármester-jelöltje arra is kitért, hogy csütörtökön a fennmaradó 8 kerületben, a budapesti szavazatok maradék egyharmadát számolják újra, végeredmény pénteken lesz. Vitézy Dávid végül megköszönte az önkormányzati dolgozók és a megfigyelők elkötelezett munkáját.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Vitézy Dávid

Facebook

Idézőjel

Valóban szükség volt az összes érvényes szavazat újraszámlálására egy ilyen szoros eredmény mellett.

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2024. július 11. 09:49
Kampány téma lehetett volna Demszy éra hány milliárdos csődöt hagyot maga után a fidesz egy csődben levő országban helyre hozta az országot és Budapestet. Senki nem fogja fel ha marad az mszp Gyurcsánnyal milyen szegénységben élnénk plusz még jött a vírus és a háború. Most Karácsonyi ugyan azt a helyzetet állitotta fel Bp. 50milliárdos csődben van. Ami a rossz az egész ország fizeti.
anegy_
2024. július 11. 09:11
Ebben a fura helyzetben én annak a mocsoládé heregerinek szurkolok, hogy részesüljön a csődeljárás tisztességében, amit megérdemel! Utána jöhet az új korszak, amikor kipicsázzák a szagtanácsadói dk hivatalt a 40 rablóval.
kokrowatz-0
2024. július 11. 08:18
akkor most mi lesz? új szavazás? és ha akkor se nyer vitézy?
W23458
2024. július 11. 08:10
"67 darab olyan Karácsony-szavazatot találtak, amit korábban tévesen Vitézyhez számoltak" Szóval, csaltak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!