Ez egy érvényesként elszámolt szavazat Zuglóból

2024. július 10. 18:27

Valóban szükség volt az összes érvényes szavazat újraszámlálására egy ilyen szoros eredmény mellett.

2024. július 10. 18:27
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

Nyitókép: Facebook

„Ez egy érvényesként elszámolt szavazat Zuglóból – valójában nyilván nem az. Mindegy is melyik jelöltnek volt beszámítva, mindhármunknál találtak ilyeneket több kerületben is, százas nagyságrendben. Az érvényesek közé keveredett érvénytelen szavazatok mellett a téves jelölthöz elszámolt érvényes szavazatokból is viszonylag sokat találtak a mai újraszámlálás során.

A folyamat a tegnapihoz hasonlóan a főpolgármester-jelöltek megfigyelői és a sajtó jelenlétében zajlott le,

az újraszámlálást a kerületi polgármesteri hivatalok választási irodáinak munkatársai végezték.

Ma volt egy olyan szavazókör is Újlipótvárosban – ez csak egy az 1354 darab budapesti szavazókörből –, ahol önmagában többet változott a szavazatok száma, mint amennyi a teljes köztünk lévő eredeti különbség Karácsony Gergellyel. Ebben az esetben épp az ő javára változott az eredmény, 134 szavazattal, mivel amúgy rá adott érvényes szavazatokat tévesen hozzám számoltak a XIII. kerületi szavazatszámlálók június 10-re virradó éjszaka. De fordítva is történt hasonló másutt. Csak ilyen jellegű tévesztést legalább kétszáz helyen tapasztaltunk már Budapest-szerte az újraszámlálás során, bár általában kisebb számú szavazatot érintően. Ezek vitathatatlan esetek, nagy valószínűséggel a késő éjjelig tartó számlálásból eredő emberi hibák, az átszámolás után a szavazóköri eredmény majd módosul.

A teljes újraszámlálás nagyjából kétharmadán vagyunk túl ma délutánra, de csak ebből az egy fenti példából is látszik:

valóban szükség volt az összes érvényes szavazat újraszámlálására egy ilyen szoros eredmény mellett, bármelyikünk is végez az élen a folyamat végére.

A hibásan máshoz számolt érvényes vagy a tévesen érvényesnek minősített szavazólapok száma mára összesen eléri az 1200-at, ez a köztünk lévő eredeti 41 szavazatnyi különbség harmincszorosa. A nagy számú hibásan rögzített szavazat azonban nem változtatott a végeredmény érdemi részén a rendelkezésünkre álló részinformációk szerint, továbbra is Karácsony Gergely vezet. Holnap a fennmaradó 8 kerületben, a budapesti szavazatok maradék egyharmadát számolják újra, végeredmény pénteken lesz. Köszönöm az önkormányzati dolgozók és a megfigyelők elkötelezett munkáját!”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. július 12. 08:43
Nyigodj már le. Nem te vagy és nem is lszel az. (aki komcsi fater örökét folytatja a Dél-Afrikai pénzmosodában, bár a Fideszlóvénak sincs más szaga)
tizennyolcfok
2024. július 12. 08:35
akárhogy vergődsz, hamarosan végleg vége a cirkuszolásodnak, dávid. harmadszor is megbuksz, oszt legközelebb meg majd jobban átgondolod, hogy ki(k)nek adod el a lelked. az új pesti átok : segítsen neked a fidesz.
Isten jobb keze
2024. július 12. 00:08
Ez a szarházi fideszes undormány saját maga csinálta, amit most bizonyítékként próbál eladni nekünk.. !! Takarodjon a közéletből💩💩
Same
2024. július 11. 21:13
Annyiból jó hogy kari geli maradt, mert így nem Vitézi vezetése alatt fog csődbe menni a főváros! 400 milliárdot le nullázott. A nullából mi lesz? Remélem becsukják hűtlen kezelésért vagy valami másért. Demszki alatt is ez volt. Tarlós rendbe rakta, ez lezüllesztette! Ülni fog? Dehogy….
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!