Vitézy Dávid lerántotta a leplet Karácsony Gergely módszeréről

2024. június 13. 17:28

„Csak az a jó választási eredmény, ahol ő a győztes. Szerintem ez minden, csak nem egy demokrata hozzáállása” – írta Vitézy.

2024. június 13. 17:28

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Karácsony Gergely rendkívüli sajtótájékoztatót tartott csütörtökön délután, ahol azt kérte, függetlenül az NVB vizsgálatától, ismételjék meg Budapesten a főpolgármester-választást. 

Mint ismert, szerda este döntött úgy a Nemzeti Választási Bizottság, hogy Vitézy Dávid kérésére újraszámolják a vasárnap leadott érvénytelen szavazatokat, erre pénteken kerül sor.

Sajtótájékoztatóján Karácsony elmondta, szerinte egyre kevesebb a remény, hogy a főpolgármester-választás tisztességes és eredményes lesz, szavai szerint a Fidesz megtévesztette Szentkirályi Alexandra visszaléptetésével a választókat.

„Függetlenül attól, hogy mi lesz az újraszámlálás jogi eredménye, ha ezután Vitézy Dávidot, de akkor is ha engem hoz ki győztesnek a Nemzeti Választási Bizottság,

azt fogom kérni, hogy ismételjék meg a főpolgármester-választást”

– fogalmazott a főpolgármester, aki szerint egész Budapesten a lehető leggyorsabban le kell zajlania a választásnak.

Vitézy Dávid később a Facebook-oldalán reagált Karácsony Gergely sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

Karácsony Gergely mai sajtótájékoztatója gyakorlatilag arról szólt, hogy addig kell új választásokat kiírni, ameddig ő azt meg nem nyeri.

Csak az a jó választási eredmény, ahol ő a győztes. Szerintem ez minden, csak nem egy demokrata hozzáállása” – írta Vitézy.

„A választás vasárnap megtörtént, végre abban kellene tisztán látni, hogy ki nyerte. Ezt a választást Karácsony Gergely rendezte, a Főváros szervezte, minden rendszerszintű eljárási hiba és szabálytalanság a főpolgármester felelőssége.

Karácsony Gergelytől jóval több szerénységre számítanék, ha már Budapest köztársaságban egy főpolgármester-választást se sikerült megszerveznie fennakadások nélkül”

– írta Vitézy Dávid.

„Minden egyes mondatnak súlya van. A kampányban és a választás óta mindvégig ennek a felelősségnek a tudatában jártam el, ezért törekedtem arra, hogy minden egyes állítást, amit a nyilvánosságban megfogalmaztam, tökéletesen alá tudjak támasztani. Karácsony Gergely ennek az ellenkezőjét teszi, politikai vádaskodássá, üvöltözéssé silányítja az elmúlt évtizedek legkritikusabb választási jogorvoslati folyamatát,

bizonyítékok nélkül vádol bűncselekménnyel köztisztviselőket, ez pedig szerintem súlyos felelőtlenség és tiszteletlenség a budapestiekkel szemben.

Nem szeretném ebben követni és nem is fogom” – zárta bejegyzését Karácsony Gergely kihívója.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Vitézy Dávid

Facebook

Idézőjel

Szerintem ez minden, csak nem egy demokrata hozzáállása.

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. június 14. 11:02
Kamu Geri egy TROLL, aki még most is trollkodik. ENNYI.
Mich99
2024. június 14. 10:57
@Isten jobb keze 2024. június 13. 19:54 Retkes nyakú Fletónak nagyon kell Budapest..!!
2024. június 14. 10:56 Szerkesztve
Isten jobb keze 2024. június 13. 19:54 Retkes nyakú FLETÓNAK nagyon kell Budapest..!!
Karcsi_Charlie
2024. június 13. 21:45
Ó szánalom !!! Ha új választást írnak ki (3 hónap múlva !!!). arra akárki jelöltetheti magát. Lehet, hogy én is jelöltetem magam mint független kétfarkú kandúrpárt jelöltje . Aztán az utolsó napon visszalépek. Igaz ez pár milla forintomba belekerülne. De miért IS ne ? Csak szórakozásból. Karácsony egy ostoba barom ! Aztán ha a Tisza a Poloskai Petit indítaná, akkor mit szólna a baromarcú ostoba Karácsony ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!