Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia

Brüsszel meg akarta akadályozni a konzervatívok nemzetközi konferenciáját, de a szólásszabadság győzött!

2024. április 16. 11:02

Ma elkezdődött a NatCon!

2024. április 16. 11:02

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

Brüsszel meg akarta akadályozni a konzervatívok nemzetközikonferenciáját, de a szólásszabadság győzött! Ma elkezdődött a NatCon! – olvasható az MCC Brussels által kiadott sajtóközleményben. Az írás szerint a megfélemlítési kampány ellenére is megrendezik a békepárti és migrációellenes National Conservatism Conference-t, (NatCon) a nemzeti konzervatívok egyik legrangosabb találkozóját Brüsszelben, április 16-17-én. 

Az eseményt eredetileg a brüsszeli Concert Noble-ben tartották volna, 

azonban múlthét pénteken, a szervezés utolsó pillanataiban a rendezvényhelyszín a szélsőbaloldali nemzetközi „Antifa” mozgalom, a szocialista városvezetés, valamint a baloldali médianyomására kihátrált az esemény mögül, így a szervezők kénytelenek voltak új helyszínt találni a nívós szakmai program megrendezéséhez, amin a többi között Orbán Viktor magyar miniszterelnök is részt vesz. Az MCC Brussels, mint az esemény egyik támogatója szerint abaloldali antidemokratikus fanatikusok kísérletei a konzervatív rendezvény megakadályozására kudarcot vallottak.

Ezt is ajánljuk a témában

Az eredeti helyszín a demokráciaellenes baloldali csoportok fenyegetései miatti biztonsággal kapcsolatos félelmekre hivatkozott, Brüsszel szocialista polgármestere pedig azt tanácsolta a Concert Noble-nak, hogy mondjon le a konferencia megrendezéséről. Ezzel az utolsó pillanatban megvalósított technikai akadállyal az eltörléskultúra antidemokratikus képviselői – akik kirekesztőek és előítéletesek azokkal szemben, akik más politikai nézeteket vallanak – meg akarták tagadni az emberek jogát arra, hogy Belgium fővárosában gyűlést tartsanak. 

A megfélemlítési kampány ellenére azonban a találkozó a tervek szerint zajlik majd, az eseménynek új helyszíne van Brüsszelben. A konferenciára a szervezők mintegy 500 vendéget várnak, a többi között olyan meghatározó személyek is felszólalnak a rendezvényen, mint Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Mateusz Morawiecki, Lengyelország korábbi miniszterelnöke, Ryszard Legutko, az Európai Konzervatívok és Reformerek Pártjának (ECR) társelnöke, Gerhard Müller német bíboros, Suella Braverman volt brit belügyminiszter, valamint az európai Identitás és Demokrácia (ID),a brit Reform UK, a spanyol VOX, flamand Vlaams Belang, illetve a portugál Új Jobboldalpártok prominens képviselői. Frank Füredi, az MCC Brussels ügyvezető igazgatója elmondta: „Ami az elmúlt napokbantörtént, nem kevesebb, mint a szólásszabadság és a politikai véleménynyilvánítás válsága egészEurópában.” 

Ezt is ajánljuk a témában

A szakember azt is kiemelte, hogy „abszolút tragédia, hogy az Európai Uniószívében, Brüsszelben befogadták az eltörléskultúrát. Politikai hovatartozástól függetlenülmindenkinek aggódnia kellene amiatt, ami itt történik” – hozzátéve, hogy „a szólásszabadságért folyó harc most zajlik, és minden jóakaratú embernek készen kell állniaarra, hogy harcoljon a szabad gondolkodáshoz és véleménynyilvánításhoz való jogainkért. El kell mondanunk a világnak, hogy Brüsszelben megpróbáltak minket kiiktatni, de a szabadsággyőzött”. Az MCC Brussels szerint a történtek rávilágítanak arra, hogy a belga fővárosban az úgynevezett „biztonsági aggályokat” ürügyként próbálják felhasználni a rendezvények és viták leállítására. Ez bevett gyakorlat az Egyesült Államokban, ahol gyakori, hogy 

erőszakkal fenyegetik a rendezvényhelyszíneket, hogy hátráljanak ki az események mögül. 

Az MCC Brussels szerint ugyanezt a taktikát alkalmazták most is: a helyi „Antifa” csoportok fenyegetőzése ürügyetszolgáltatott a helyi hatalom képviselőinek és különösen Brüsszel baloldali polgármesterének, hogy nyomást gyakoroljon a helyszínre és végül hátráljanak ki a NatCon mögül. A történtekhez tartozik, hogy az MCC Brussels még péntek délután hivatalos értesítést küldött. Brüsszel város polgármesteri hivatalának, amiben sürgette, hogy a szükséges rendőri erőforrásokat biztosítsa a közrend és a NatCon rendezvényére látogatók sérthetetlenségének megóvása érdekében, hiszen egy olyan eseményről van szó, amelyen államfők, miniszterek és más magas rangú politikusok vesznek részt Európából és a világ számos más országából. A levélben utaltak a polgármester személyes felelősségére a belga jog szerinti közrendvédelmében, valamint a résztvevők által gyakorolt gyülekezési alapjog védelmére. A szervezők az utolsó pillanatban új helyszínre költöztették az eseményt. A rendezvény ma reggel kezdetét vette, vagyis győzedelmeskedett a szólásszabadság és a demokratikus jogok gyakorlása az eltörléskultúra felett. 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 06:03
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­é­k­e­­­l­d­­ ­a­­­ ­­­s­­­z­­e­x­i­­­ ­p­­u­n­c­­i­­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Patika
2024. április 16. 15:55
Hát ezt is megértük. Most a zsidók jerlölneki gettót a haladó eszméknek... (tanulékonyak)
Mandiner444hu
2024. április 16. 12:42
BREAKING NEWS A brüsszeli rendőrség kedden leállította az európai jobboldali elit gyűlését – írja a Politico.
szarvas-2
2024. április 16. 12:31
Kerékkötő "antifa"(valójában zsidó) társaság. Nem tanultak a "Christallnacht" ból.. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!