Márki-Zay Péter szívesen látná Magyar Pétert a pártjában

2024. február 29. 07:23

Márki-Zay nem tartja ellenzékinek Magyar Pétert, ugyanakkor saját magára sem szívesen használná ezt a jelzőt.

2024. február 29. 07:23
Mayor Of Hódmezvásárhely Péter Márki-Zay

Márki-Zay Péter szívesen felvenné Magyar Pétert a Mindenki Magyarországa Néppártba. Az ellenzéki összefogás korábbi miniszterelnökjelöltje elárulta, hogy már kapcsolatba is lépett Varga Judit volt férjével, aki egy új párt alapításán dolgozik, és minden jel szerint már a júniusi EP-választáson is részt venne – írta meg az Index.

A Hódmezővásárhely polgármestere és pártelnök Márki-Zay Péter volt a vendég az Ultrahang YouTube-csatorna UltraVoks című podcastműsorának legutóbbi adásában. Az interjúban többek között azt kérdezték tőle, hogy ellenzékinek tekinti-e Magyar Pétert, és hogy szándékában áll-e befogadni őt a pártjába.

A „csalódott fideszes”

Márki-Zay nem tartja ellenzékinek Magyar Pétert, ugyanakkor saját magára sem szívesen használná ezt a jelzőt. Ehelyett inkább a 2022-es választáson sokat használt „csalódott fideszes” jelzővel élt.

Ő egy csalódott fideszes, aki kritizálja a Fideszt.

A műsorban Márki-Zay megerősítette, hogy szívesen bevenné Magyart a pártjába, igaz, ez nem csupán az ő döntésén múlik. A volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt elmondása szerint kettejük között már a kapcsolatfelvétel is megtörtént:

Egy közös ismerősön keresztül kértem, hogy egy bizalmas üzenetet juttassanak el neki, hogy ha ő érdeklődik, akkor beszéljünk.

Egyelőre nem tudni, hogy Magyar Péter és Márki-Zay miben maradtak, és hogy lesz valamilyen jellegű együttműködés a két aspiráns között.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Thierry Monasse/Getty Images

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-86
2024. május 27. 21:02
🍓 ️ ­­­É­r­t­é­k­­­e­­l­­­d­­­ ­­­a­­ ­s­­­z­e­­x­­i­­­ ­p­u­­­n­­­c­­i­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Lilyana2
2024. március 07. 22:12
Hitvány hazug hazaáruló hasznavehetetlen hulladékok halmaza. Sajnos nem tudok jól szórakozni az alliteráción, mert nagyon károsak az országnak az ilyen élősködő tömörülések!
polárüveg
2024. március 05. 08:51
Ezek a Péterek! Új pártnév kerestetik: hős lázadó politikusok (HLP) vagy az ügynökök diszkrét eleganciája (ÜDE). Tessék választani! (ÜDE balról előz.)
159-km
2024. február 29. 14:01
Az új pártba mindenki beléphet aki Péter? (Magyar, Jakab, Pán) Illetve aki "csalódott fideszes"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!