Több millió forintos bírságot kapott Gyurcsány Ferenc

2024. október 12. 20:12

A DK elnöke szerint „Strasbourgig fogják vinni az ügyet”.

2024. október 12. 20:12

Nyitókép: Mandiner-archív/Mátrai Dávid

Kövér László házelnök több, mint 14 millió forintra büntette Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét – közölte az ellenzéki párt sajtóirodája szombaton az MTI-vel.

Az eset előzménye, hogy múlt heti parlamenti felszólalásában Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy „Magyarországnak ma áruló kormánya és áruló miniszterelnöke van”. Az ellenzéki frakcióvezetőtől – mivel Kövér László rendreutasítását követően kijelentette, „a házelnök a legrosszabb párttitkárként viselkedik” – az ülésvezető megvonta a szót.

Gyurcsány Ferenc is reagált a büntetésre

A szombati közlemény hangsúlyozza, hogy felszólalásában a politikus nem a hazaáruló, hanem az áruló szót használta. Egyúttal hangot ad Gyurcsány Ferenc azon véleménynek, hogy Kövér László visszaélt házelnöki hatalmával, korlátozva a képviselők szólásszabadságát. A szövegben idézik a pártelnököt, miszerint: „emberi mivoltában sérteni valakit valóban nincsen rendben. Uszítani az alkotmányos rend ellen nincsen rendben.

De hát erről szó nincsen. Van egy nagyon higgadt, nyugodtan elmondott vélemény. Kövér szerint ez 14 millióba kerül”.

A közlemény zárásaként azt írják, hogy a DK elnöke megígérte, hogy „Strasbourgig fogják vinni az ügyet”.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
recipdoki
2024. október 12. 22:20
Korrupt Kornél Tovaris seggfej seggfejevics Döntött az Európai Bíróság: Naponta egymillió eurós büntetést kell fizetnie Magyarországnak Európai Unió Rendkívül súlyos ítéletet hozott az Európai Bíróság Magyarországgal szemben, kimondva, hogy olyan jogsértést követett el a magyar kormány, amely precedens nélküli. Mivel e kötelezettségszegés az uniós jog precedens nélküli, rendkívül súlyos megsértésének minősül, a Bíróság Magyarországot 200 millió euró átalányösszegnek és a késedelem minden egyes napja után 1 millió euró összegű kényszerítő bírságnak a megfizetésére kötelezi – áll az ítéletben, amely ellen fellebbezésnek nincs helye. Napi 400 milliós uniós bírság.... Lehet, hogy az Orbán féle Bot egy kicsit túlfeszítette a Küllőt. Benne van(!) a tákolmányban, hogy az EU-nak szankciók miatt fizetendő összegek adóemeléssel behajthatók a magyar adófizetőkön, úgyhogy pénztárcákat előkészíteni!höhööö..
recipdoki
2024. október 12. 22:14
Szóval van-e olyan jogszabály, hogy Orbánt nem szabad lehazaárulózni, illetve az 14 millió kemény forintba kerül? Hol az a jogszabály? Ha nincs ilyen, és mégis büntetik, az ugyebár nem jogállam, hanem diktatúra, önkény... És mindehhez , hogy ezt egy képviselővel teszik. Akkor mi vár majd ránk innen az alagsorból ha kinyitjuk a szánkat és elkezdünk beszélni? Micsoda különbség van az EU parlamentje és a mienk között...Hány millió EUR ra büntethette volna a magyar szabályok alapján az EP elnöke Deutschot, vagy a többi Orbán ellenes hozzászólót? A minap láthattuk hogyan működik egy parlament Európában és hogyan Magyarországon! Igaza van Gyurcsánynak, ha még a mondandóját el sem mondatja, meg 14 millára meg is büntetik, hogy elmegy a végsőkig, további adukat adva azoknak a kezébe akik kétségbe vonják Magyarországon a jogállamiságot!
akkor ki
2024. október 12. 21:40
Feri, feri, szólj gyurkának, kicsengeti, hagyd a picsába Strasbourgot, nem éri meg. Igyál tovább.
Krupp Skya
2024. október 12. 21:31 Szerkesztve
recipdoki 2024. október 12. 20:55 Az EU büntit befizetik? Ha nem, akkor ezt sem kell. Azt az itéletet egy bíroság hozta, ezt meg egy házmester. Ezt az itéletet egy idióta házmester hozta! Szerintem mivel ezek a büntetési tételek nem szerepelnek semmilyen hivatalos listán, az ilyen bünti pénzeket is ellopja a fidesz! házmesterrel fizettetném a valószínűleg elbukott per költségeit. A vérbírót megsem elited tudod aki a Rajlk és Nagy Imre pert vezette. Apró villában dekkolt élete végéig nem mert kijönni úgy hozták ki tepsiben, a hamvasztóban is abban tepsiben rakták be. Ilyenek vagytok ti az ÁVH-nál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!