Térerő

2024. október 24. 17:12

Gerő Ernőt idéző stratégiai hibát vétett Orbán Viktor.

2024. október 24. 17:12
null
Batka Zoltán
Batka Zoltán
Népszava

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

„Azzal, hogy az immáron fölé kerekedő politikai ellenfelét és annak támogatóit hazaárulóknak, »Brüsszel bábjainak« nyilvánította, pont ugyanúgy a saját félelmeit, meggyengülését árulta el, ahogy anno Gerő, aki 68 évvel ezelőtt, október 23-án utolsó rádióbeszédében a rendszer demokratizálásáért tüntetőkről, javarészt munkásokról, egyetemistákról − akik közül sokan korábban a híveik voltak − azt hazudta, hogy azok soviniszták, és az imperialisták felbujtására vonultak az utcára.

Azonban a hatalom elefántcsonttornyain kívül az utca népe akkor és ma is pontosan látta-látja, hogy mi az igazság.

Ahogy számukra akkor a rendszer az egykori apparatcsikjainak a hebegős hazudozásaival, úgy a mai kor utca népének Orbán is csak a saját gyengeségét bizonyította be azzal, hogy a néptől biztonságban elszeparálva, kordonok, biztonsági emberek és pár ezer innen-onnan összebuszoztatott, javarészt egzisztenciális függésben tartott párthíve mögül csak annyira futotta, hogy otrombán hazudozzon a falakon túl, a pesti utcán a Tisza mögött hömpölygő tízezrekkel szemben.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagoly-29
2024. október 24. 19:16
Na a tojásfejű rém is kinyögött valamit. A szokás szerint marhaságot. Nem kéne megvizsgáltatni egy pszichiáterrel?
Krupp Skya
2024. október 24. 19:13
patmoreKrupp Skya 2024. október 24. 17:35 Vajákos Tritykóra gondolsz? Az nagy kupac canismerga, annak a Batka manó csak jelenthet. Köszi, eltaláltad kire gondoltam.
Kormánypárti2
2024. október 24. 19:11
Fokozd még elvtárs, mert ezt már a kutya le se szarja.
sexykitty-5000124
2024. október 24. 19:10
🍓 ️ ­É­r­­t­é­k­­­e­­­l­­­d­ ­­­a­ ­­s­­­z­­­e­x­i­ ­­p­­u­n­­c­i­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!