Szűk kétmillió kimaradt Magyar Péter vagyonnyilatkozatából

2024. október 10. 09:31

EP-képviselővé választásakor hosszú listán foglalta össze Magyar azokat az állásokat, amelyeket az elmúlt pár évben betöltött, de egy pozíció kimaradt.

2024. október 10. 09:31
null

Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

 

Európai parlamenti képviselővé választásakor hosszú listán foglalta össze Magyar Péter azokat az állásokat, megbízásokat, amelyeket az elmúlt pár évben betöltött – írja a Magyar Nemzet. A portál azonban kiderítette:

a Tisza Párt vezetője egy tételt kihagyott, nem tüntette fel ugyanis, hogy részt vett az állami BMSK Zrt. felügyelőbizottságának munkájában.

Magyart itt öt hónap alatt 1,75 millió forintot kapott. Kérdés, mit tett le az asztalra.

Magyar Péter 2022 utolsó hónapaiban felügyelőbizottsági tag volt a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-ben. Ez az időszak nem csak az adott esztendő, hanem az állami tulajdonú cég utolsó hónapjait is jelentette, a társaság ugyanis 2023. január elsején megszűnt. Mindez nem befolyásolta azt, hogy Magyar augusztus elejétől december 31-ig, azaz öt hónapon át tagja volt a társaság felügyelőbizottságának. A tisztség havi 350 ezer forintot, összesen 1,75 milliót jelentett Magyarnak.

Ami a hosszú listát illeti: a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatói tisztét Magyar 2019 június és 2022 februárja között havonta 3,5 millió forintért töltötte be. Ugyanitt igazgatósági tag is volt, másfél évig, havi 400 ezer forintért.

De az utóbbi években kapott pénzt a Hiventures Zrt.-től, a Hodler Alapkezelő Zrt.-től és a MBH Bank Nyrt.-től is. A Magyar Közút Zrt.-nél és a Volánbusz Zrt.-nél betöltött igazgatósági tagsága pedig külön cikket érdemel. E két állami közlekedési vállalatnál másfél év alatt – azaz 2022 augusztusa és 2024 februárja között – együttesen 12,83 millió forintot vett fel.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2024. október 10. 11:23
Soha nem lett volna szabad, ennek a gerinctelen gazembernek ezeket az állásokat megkapnia! Félő, ha nem rúgják ki végül, és Varga Judit nem válik el tőle, vagy ha a kérésére Mészáros L: alkalmazza, akkor még ma is ott élvezne egy jól fizető állást ez a jellemtelen ficsúr.
Osztap_Bender
2024. október 10. 11:01
Szűk kétmillió kimaradt Magyar Péter vagyonnyilatkozatából Vajon lölőékéből, tiborczékéból mennyi szokott kimaradni, úgy átlagban? Párszáz milliárd, az is euróban?
Szomszéd
2024. október 10. 11:01
Tónika, nézd már át légyszi az összes fideszes FB-, igazgatósági stb. tagot és vágjátok ki a picsába az élősködőket!!!
sexykitty-5000107
2024. október 10. 11:00
🍓 ️ ­­É­r­­t­é­k­­­e­­l­­­d­­­ ­a­ ­­­s­­z­e­x­­i­­ ­p­­­u­­n­c­­i­­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!