Reagált a Müpa az „Orbán, takarodj!” skandálására

2024. október 19. 14:15

Közleményt adtak ki a szervezők.

2024. október 19. 14:15

Nyitókép: CARSTEN KOALL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt idén is zajlanak a Müpa, a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség által életre hívott Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál programjai. Szerdán például a német Einstürzende Neubauten „alien pop music” zenekar lépett fel a rendezvénysorozaton.

Az Akváriumban lezajlott koncert viszont nem épp úgy alakult, ahogy arra számítani lehetett, ugyanis – egy olvasónk beszámolója szerint – Blixa Bargeld, a zenekar énekes frontembere az előadás közben többször is jól hallhatóan azt skandálta, hogy „Orbán weg”, azaz „Orbán takarodj!”

Ezt is ajánljuk a témában

Reagált a Müpa

A Müpa a történtekre közleményben reagált. Mint fogalmaztak, „a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál szervezői elkötelezettek a művészet mellett, és vallják, hogy a kultúra mindenkié. Tiszteletben tartják a fellépő művészek és a programokra érkező közönség sokszínűségét, azonban 

elhatárolódnak az esemény során elhangzott bármely irányú politikai kijelentésektől”.

A kommünikét azzal zárták, hogy a fesztivál szellemiségével összhangban arra törekszenek, hogy minden résztvevő, fellépő és közönség számára egy olyan befogadó és közös kulturális élményt biztosítsanak, amely mentes a politikai megnyilvánulásoktól és ennek tiszteletben tartását kérik a fellépő művészektől is.

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RasPutin
2024. október 19. 16:08
timeRasPutin 2024. október 19. 16:06 És? Követi? Itt Orbán alatt? Követi.
Öreg Palóc
2024. október 19. 16:04
És mi miért nem lapátoljuk ki az országból az ilyen szart ??!! Nem kell ide minden söpredéket meghívni.
sexykitty-5000117
2024. október 19. 16:02
🍓 ️ ­­É­r­t­­é­k­e­­­l­d­­ ­­a­­­ ­­­s­z­­­e­x­­­i­ ­p­­­u­n­­­c­i­­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
RasPutin
2024. október 19. 16:01
Felhívom az összes narancsbolsevik figyelmét arra a tényre hogy akkor beszélünk szólásszabadságról ha a kimondott szót nem követi retorzió.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!