Nagyot akart mondani Magyar Péter, Tiborcz István alaposan helyretette

2024. október 28. 17:55

„Nézz utána alaposabban a tényeknek, a valóságnak” – fogalmazott a BDPST Group tulajdonosa.

2024. október 28. 17:55

Nyitókép: Balint Szentgallay / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője hétfőn Tiborcz Istvánnak ment neki egy Facebook-bejegyzésben, súlyos kijelentéseket tett az üzletemberre és családjára vonatkozóan. Többek között egy olyan vádat fogalmazott meg, hogy Tiborczék mintegy 30 milliárd forint adót kerültek el a 2017-es jogszabály módosításnak köszönhetően. Sőt, a legvégén még meg is fenyegette a BDPST Group tulajdonosát.

Tiborcz István ezt nem hagyta szó nélkül, a LinkedIn oldalon reagált Magyar vagdalkozására. Úgy fogalmazott, „büszke vagyok arra, hogy a BDPST Group az elmúlt években több mint 90 milliárd forintot költött olyan műemléki épületek felújítására és megmentésére, mint a turai kastély, a Dorothea Hotel épületegyüttese vagy az Adria-palota, visszaállítva eredeti szépségüket és megőrizve azokat a következő generációknak”

Majd cáfolva a Tisza-vezér vádját azt írta, hogy a hatályos adózási törvények adta lehetőséggel élve az elmúlt hét év során összesen az említett összegnek a töredékét, 2,8 milliárd forintot érvényesített a cég társasági adókedvezményként ezek után a rendkívül komplex és komplikált beruházások után, miközben 

a BDPST csoport és vállalatai csak 2023-ban több mint 15 milliárd forint adót fizettek be különböző adónemeken keresztül 

(jövedelmet terhelő adók és ágazatspecifikus adók formájában) a magyar költségvetésnek és az érintett önkormányzatoknak.

Tiborcz István ezután arra bíztatta a hazai nagyvállalatokat és a multinacionális cégeket, hogy ők is vegyék ki a részüket az építészeti örökségünk megmentéséből, hogy „még szebb legyen Budapest és Magyarország!”.

„Jobb lenne, ha te is az értékteremtés mezejére lépnél”

Végül üzent Magyar Péternek is. „Neked pedig azt javaslom, hogy mielőtt posztolsz valamiről, nézz utána alaposabban a tényeknek, a valóságnak. 

Mindenkinek jobb lenne, ha az agresszívan vádaskodó, szenzációhajhász megnyilvánulásaid helyett végre Te is az értékteremtés mezejére lépnél”

 – húzta alá a BDPST tulajdonosa.

Tiborcz István posztját alább olvashatja:

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ízisz
2024. október 28. 20:17
Z. "Komoly kis cicaharc alakult ki Magyar Péter és Vona Gábor között azért, mert utóbbi részt vett a Belköltözve Hajdú Péterhez című műsorban. Itt a Jobbik egykori elnöke magáról mesélt, kapott egy kis rivaldafényt, amire Magyar Péter berágott. A műsorvezetők ugyanis csak rá legyenek kíváncsiak, aki pedig másképp cselekcsik az a Tóni barátja. Így működik Péterünk kicsiny logikája. megjelenik Magyar Péter, de persze szokásához híven csak a kommentszekcióban és jól odaszúr, mert valaki épp a rivaldafényt veszi el előle. A politikusférjből a boldondok fejedelmévé avanzsált Magyar az exbarátnők féltékeny szavaival élve a következőket írta: Milyen szép is az, amikor Rogán barátjával, üzlettársával, Hajdú (áfacsaló) Péter propagandistával kvaterkázik valaki…szerintem egy ilyen mély interjú után nekünk nincs miről vitatkozni. Persze nem maradt válasz nélkül a grafománok harca, Vona ugyanis a tilosban járó férjek szövegével ültette le Magyart." Vadhajtásokon folytatás... 💯❗
Zsolt75
2024. október 28. 20:08
Nekem az a problémám, hogy a Nerhotel honlapot évek óta nem frissítik. Már végigjártam mindet, kéne valami újdonság.
sexykitty-5000128
2024. október 28. 20:06
🍓 ️ ­É­r­­t­­é­­­k­­e­­l­d­ ­­­a­­ ­s­­z­e­­x­i­­ ­­p­­u­­­n­­c­­­i­­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
tizennyolcfok
2024. október 28. 20:02
a hozzászólásokban alaposan helyre teszik vitéz sajátlábné istvánt! :DDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!