Nagy dobásra készülnek a svédek – Orbán Viktor már hét éve ezt javasolta, akkor kiközösítették

2024. október 24. 18:29

Magyar útra lépett Svédország?

2024. október 24. 18:29
null

Nyitókép: Ulf Kristersson svéd és Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Svédország új stratégiája a kibocsátó országok fejlesztése révén csökkentené az illegális migrációt – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Benjamin Dousa nemzetközi együttműködésért felelős miniszter – jelentette az MTI. 

A négyéves, 2028-ig szóló fejlesztésisegély-stratégia 3 milliárd svéd korona (106 milliárd forint) juttatás segítségével kívánja csökkenteni a Svédországba és az Európai Unióba irányuló illegális bevándorlást 

– emelte ki a miniszter.

A javaslat megegyezik azzal, amit a magyar kormány a migrációs krízis elmélyülése óta képvisel. Orbán Viktor miniszterelnök éppen hét éve nyilatkozta, hogy

 nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol arra szükség van. 

A magyar miniszterelnököt 2017-ben (és azóta is) rengeteg támadás érte az álláspontja miatt. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az MTI szerint Ludvig Aspling, az egyik jobboldali kormánypárt, a Svéd Demokraták szóvivője a tájékoztatón azt mondta, „a kialakítandó hosszú távú együttműködés célja az illegális migráció alapvető okainak a fejlesztések révén történő megszüntetése, ami az érintett országok békéjének, biztonságának és stabilitásának a helyreállítását is elősegítené”.

Hozzátette: további cél, hogy a bevándorlók mielőbb térjenek vissza a hazájukba. A kibocsátó országokban és a tranzitországokban található infrastruktúrát és a befogadóközpontok színvonalát javítani akarják, további cél pedig az, hogy a visszatérő migránsok szakmát tanulhassanak, és munkát találni is segítenének nekik. Hangsúlyozta továbbá, hogy a svéd kormány a migrációs útvonalakon tapasztalható emberkereskedelem ellen is harcolni kíván.

A jobboldali Svéd Demokratákat is magába foglaló, két éve hatalmon lévő svéd kormány már hozott a migráció visszaszorítását célzó intézkedéseket: szigorították a családegyesítés feltételeit, idén szeptemberben pedig arról döntöttek, hogy 2026-tól a jelenleginél jóval magasabb összeget, 359 ezer korona (12 millió forint) segélyt adnak majd azon migránsoknak, akik hajlandók önként visszatérni a hazájukba.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gilou-au-clavier
2024. október 24. 20:12
A magyarbalkáni útra - lopás, hazudozás, korrupció, nepotizmus , állami személyi kultusz, orkszopás stb. - nem tud süllyedni Svédország. Jobbára európai emberek lakják, nem balkáni, szutyok komcsik, dópmenszer seftescigányok, kardozó Mortimerek, egyfogú Marinénik, besérült félázsiai turulnyik vicsorgók, kipcsakromán elmebetegek stb. Messze van Magyarország Svédországtól, és egyre csak távolodik.
sexykitty-5000125
2024. október 24. 20:11
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­­é­k­e­l­­­d­ ­­­a­­ ­­s­z­e­­x­­i­ ­­­p­­­u­n­­c­­­i­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Európai Értékek Zombie
2024. október 24. 20:02
A politika egy olyan játék melyet nagyon sokan játszanak és Orbán Viktornak lesz igaza! Orbán 1 Géniusz! 👑
atti64
2024. október 24. 19:59
FELÉBREDTETEK BAZD MEG?????????????????????????????????????????,ORBÁN ELÖTT CSAK TÉRDELHETTEK MIND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!