Kövér László: Csak semmi pánik!

2024. október 07. 06:48

A házelnök interjújában hangsúlyozta, bár a világ súlyos gondokkal küzd, Magyarország stabilan halad előre.

2024. október 07. 06:48

Fotó: Mandiner/Ficsor Márton

Pánikra semmi okunk, nem történt más, mint hogy a Gyurcsány Ferenc által gyűlöletből ácsolt pódiumról, a hátsó lépcsőn felkapaszkodva, Magyar Péter letaszította a baloldal vezérét

 – fogalmazott Kövér László a Magyar Nemzetnek adott interjúban. Az Országgyűlés elnöke az interjúban többek között a nemzetközi kihívásokról, a gazdasági nehézségekről és megváltozott belpolitikai helyzetről is beszélt.

A házelnök az interjúban hangsúlyozta, hogy bár a világ súlyos gondokkal küzd, Magyarország stabilan halad előre. Ezzel persze nem arra akar utalni, hogy „nincs itt semmi látni vagy tennivaló”. Kövér László szerint „erről szó sincs, hiszen a kormányzati feladat gyakorlása állandó kihívással és – talán szükségszerűen – emberi hibákkal is jár. Mindezzel együtt abból indulok ki, hogy tizennégy éve kormányzunk, és a teljesítményünket reálisan értékelve, önteltség nélkül kijelenthető, hogy ez a politikai közösség az ország élén történelmi tetteket hajtott végre”.

2010 után megoldottuk a pénzügyi-gazdasági válságot, amit a baloldal hagyott ránk örökül

– tette hozzá.

Új kihívás

Kövér emellett elismerte, hogy a Magyar Péter vezette Tisza Párt új kihívást jelent az ellenzéki oldalon, de hangsúlyozta, hogy ez sem ok aggodalomra: „Feltűnt a politikai küzdőtéren egy eddig ismeretlen, új ellenfél... de semmi más nem történt eddig.” – tette hozzá. Véleménye szerint a Tisza Párt csupán annak az ellenzéknek egy része, amelyet továbbra is az Orbán-ellenes érzelmek tartanak össze. Ugyanakkor Kövér László azt elismerte, hogy a közösségi médiahasználat terén a manipuláció új szintjei nyíltak meg az ellenzéki politika elő, ami okozhat kihívásokat a polgári oldal számára.

Ez valós fenyegetés, de nem Magyar Péter miatt. Az igazi veszélyt az jelenti, hogy a közösségi média manipulációja révén tömegek veszítik el a valóságérzékelésüket. Sőt már igényük sincs a valóság megismerésére, csak az érdekli őket, hogy a vágyaikat – akár a politikára vonatkozóan – kiszolgálják.

– fogalmazott a házelnök.

Az elmúlt évek gazdasági eredményeit tekintve Kövér László elmondta, hogy a Fidesz kormányzása alatt az ország jelentős fejlődésen ment keresztül. „Egy segélyalapú társadalompolitika helyett munkaalapú gazdasági modellt hoztunk létre” – emelte ki, hozzátéve, hogy a kormány által bevezetett családtámogatási rendszer több országban is mintaként szolgál.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2024. október 07. 08:49
Van annak egy diszkrét, de mégis nyilvánvalóan nevetséges bája, amikor ennek is meg kell szólalnia a saját tábor nyugtatására, további félrevezetésére.
chief Bromden
2024. október 07. 08:38
Most kezdődik pár városban is a DK "uralom" és talán a vegetálás vagy a lecsúszás. imádkozzunk, hogy idő előtt megbukjanak vagy hosszú lesz a tanulóidő. Bár tanulhattak volna a főváros példájából.
sexykitty-5000104
2024. október 07. 08:37
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­é­­­k­­­e­­l­d­­­ ­a­­ ­s­­z­­­e­­x­­i­ ­p­u­­n­­­c­­i­­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
llnnhegyi
2024. október 07. 08:33
Kövér László házelnök ízig-vérig politikus. Helyes testtartás! Jó egészséget kívánunk és stabil nyugalmat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!