Köteles beszéd újratöltve

2024. október 02. 06:40

Orbán Balázs ellen megint összeverődött a karaktergyilkos hiénafalka.

2024. október 02. 06:40
null
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

Nyitókép: Képernyőkép / Mandiner.hu

 

„Új köteles beszéd van a közéletben. Fiatalabb olvasóink kedvéért álljon itt, mit értünk a szokatlan jelzős szerkezet alatt. Létrejöttéhez szükséges egy antikommunista, nemzeti érzelmű, jobboldali konzervatív politikus, aki valahol mond valamit. Az általa megfogalmazott mondatokat kiragadja összefüggésükből egy posztkommunista, internacionalista, balliberális politikus, megmondóember vagy újságíró, elferdíti, csúsztatja, kiforgatja eredeti jelentésükből azzal a céllal, hogy lejárassa, ellehetetlenítse, lemondásra kényszerítse, minél többekkel meggyűlöltesse a mondatok eredeti megfogalmazóját.

Így járt Kövér László is, amikor az első Orbán-kormány bukását hozó választás kampányában azt a közkeletű népi szólást hozta föl egy kampányfórumon a tudományos mindensz…rizmus akkor még gyerekcipőben járó, de már végtelenül ártalmas károgóinak, hogy ha semmi nem tetszik, akkor kösd fel magad! Vagyis ha ebben az országban tényleg minden olyan borzalmas, hogy itt élni sem érdemes, akkor nincs más lehetőség, kalapács, szög, kötél, és irány a padlás vagy az alagsor. A kijelentésre összeverődött karaktergyilkos hiénafalka vezére – saját bevallása szerint – maga Gyurcsány Ferenc volt, és sikerült úgy megerőszakolniuk a hétköznapi vitákban gyakran előforduló szólást, hogy hetekig attól zengett a hazai és a nemzetközi közvélemény: a Fidesz fel akarja akasztani azokat, akik nem rá szavaznak. 

Az idió­ta posztkommunisták kötéllel a nyakukban tüntettek Kövér László lemondását követelve. 

A házelnök persze sokkal ütésállóbb annál, hogy egy ilyen lejárató akció megrendítse, de az eljárás ettől még veszélyes, hiszen sokan még ma is meggyőződéssel vallják azt az ökörséget, hogy a Fidesz ki akar zárni mindenkit a magyar nemzet közösségéből, aki az övétől eltérő elveket vall. A módszer pedig a mai napig él, a posztkommunisták és szellemi, politikai utódaik rendszeresen használják a kormánypárti ellenfeleik lejáratására. Ennek lett áldozata a minap Orbán Balázs is.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2024. október 02. 13:25
"ez a hazugság nem más, mint Gyurcsány Ferenc hazugsága. Idézem önvallomását a "köteles" beszédről: "Mi csináltuk meg a köteles akciót is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket, és mi összerakjuk." Ahogy most is.
Proxima Centauri
2024. október 02. 12:39
A Bazsinak egyben igaza van: Zelenszkij tényleg egy kutyaütő. A Krímért - tekintve az inflációt - minimum tíz fehét lovat kellett volna követelnie.... a Trump talán még nyolcért is kialkudta volna....
llnnhegyi
2024. október 02. 12:12 Szerkesztve
A baj csak az,hogy ha a pártigazgató így gondolkozik nyíltan,szabadon, kérés nélkül, mijalófasza lehet még a többiek fejében?
formaegy-2
2024. október 02. 10:44
Ottó! Orbán Balázsnak oda kellett volna figyelni, hogy mit, és hogyan mondja! Nem a hazaáruló pöcegödrösök a hibásak, ők kihasználják a helyzetet! Nem ez az első eset, hogy jobboldali meghatározó személyek pellengérre állítják a jobboldalt, felelőtlen kijelentésekkel, cselekedetekkel. (Varga, Novák stb...) Tálcán kínálják a támadási lehetőséget a hazaáruló pöcegödrös ellenzéknek! Nem kell itt magyarázkodni, karaktergyilkosozni stb. Ezekben az esetekben nem a hazaáruló pöcegödrösök a hibásak, hanem akik tálcán nyújtják oda a lehetőséget! Sajnos egyre több van! Inkább ezt kellene észre venni, és tenni ellene!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!