Kijött az új statisztika: totálisan megbukott a rezsicsökkentést támadó tiszás EP-képviselő érvelése

2024. október 13. 20:13

Szép dolog az Eurostat.

2024. október 13. 20:13

Nyitókép: Az EU Debates Youtube-oldala

Mint ahogy a Mandineren beszámoltunk arról, hogy Gerzsenyi Gabriella Magyar Péter EP-képviselője szerint az a baj a rezsicsökkentéssel, hogy amiatt túl olcsó az energia az embereknek, és „ha úgy is olcsó, akkor miért foglalkoznának vele, hogy mennyit fogyasztanak”

Ezt is ajánljuk a témában

A tiszás EP- képviselő állításait Sebestyén Géza az MCC Gazdaságpolitikai Műhelyének vezetője cáfolta meg, aki a Facebookon tett egy Eurostat grafikont közzé a témában. A grafikonról leolvasható, hogy az otthonok hány százalékában történt energiahatékonysági fejlesztés 2018 és 2023 között. 

Sebestyén kiemelte, hogy Magyaroszágnál jobb mutatókkal csupán Hollandia, Észtország, Lettország és Szlovákia rendelkezik.

„Utóbbi kettőben az otthonok valamivel több mint harmadában volt javulás energiahatékonyság terén, ugyanúgy, mint Magyarország esetében” – fűzte hozzá a közgazdász. Szerinte kijelenthető, hogy a magyar rezsimodell egyszerre nyújt alacsony árakat, és megfelelő motivációt az energiahatékonyság növelésére – ezzel megdöntve a tiszás képviselő érveit.

Magyar Péter is hasonlóan megalapozott adatokkal szokott egyébként dobálózni, mint Gerzsenyi Gabriella.

Ezt is ajánljuk a témában

Sebestyén Géza posztját itt tudja megnézni:

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lami66
2024. október 13. 22:23
„ha úgy is olcsó, akkor miért foglalkoznának vele, hogy mennyit fogyasztanak”. Ha nem foglalkoznak vele, hogy mennyit fogyasztanak, akkor majd elkerekedik a szemük a következő számlánál, hogy kibaszottul nem olcsó se az áram, se a gáz. Ugyanis csak a megállapított átlagfogyasztásig olcsó. Az azon felüli rész viszont baromi drága (egész pontosan az kerül a piaci árba). Gáz esetén az átlagfogyasztás feletti rész hétszer annyiba kerül mint a rezsitámogatott. Tehát ez a korlátozás épp azt a célt szolgálja, hogy ne pocsékolják az energiát.
sexykitty-5000110
2024. október 13. 21:33
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­é­­­k­­­e­­l­­­d­ ­­a­ ­s­­­z­­­e­x­i­­ ­­p­­­u­­n­­c­­i­­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
atti64
2024. október 13. 21:28
SZOPD LE MAGYAR PÉTERT BAZD MEG A FÖNÖKÖD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Csubszi
2024. október 13. 21:20
Minden szavuk hazugság, ezért apad a tisza és meándervölgy lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!