Helyretette Magyar Pétert az államtitkár, aki szerint jogosak az aggodalmak

2024. október 14. 16:00

Kovács Zoltán érdeklődéssel várja a POFOSZ javaslatát.

2024. október 14. 16:00

Nyitókép: 1956-os megemlékezés Kézdivásárhelyen 2023 október 23-án (Fotó:MTI/Kátai Edit)

Az 1956-os lyukas zászló minden magyar ember és az egész magyar nemzet történelmi emléke, nem pártpolitikai szimbólum – jelentette ki a Magyar Nemzetnek nyilatkozva Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége (POFOSZ) azon javaslatára, miszerint törvényi védelem alá kellene helyezni az 1956-os lyukas zászlót, mint nemzeti jelképet.

Ezt is ajánljuk a témában

Az államtitkár – aki az 1956 – Múlt, nem múlt – Lentikuláris fotókiállítás a szabadságharcról című időszaki kiállítás megnyitóján nyilatkozott a Magyar Nemzetnek – úgy fogalmazott:

jogos a Pofosz aggodalma, hiszen az elmúlt évtizedekben is lehetett már látni kísérleteket nemzeti szimbólumaink kisajátítására, ezeket pedig meg kell akadályozni.

Magyarország új alaptörvénye megadja a kereteket és a lehetőségeket – beleértve a nemzeti zászlónk definiálását és színkódjának megadását – arra, hogy a történelmi emlékekről is hasonló döntések szülessenek – hangsúlyozta Kovács Zoltán.

Az államtitkár kiemelte: a törvényalkotás az Országgyűlés joga, ezért nagy érdeklődéssel várja, hogy a POFOSZ hogyan fogja a törvényjavaslatot előterjeszteni. „A történelmi zászlók, amelyek között az 1956-os zászló is szerepel, megérdemlik azt a védettséget, amelyet más nemzeti emlékeink is élveznek” – fogalmazott az államtitkár.

Ismert az 1956-os zászló használata azután került a figyelem középpontjába, hogy Magyar Péter kijelentette: pártjának ez lesz az új jelképe.

Magyar ötletét tiltakozáshullám követte az 56-os szervezetek részéről,

lapunk megszólaltatta az 56-os Szövetség elnökét, de a fent említett Magyar Politikai Foglyok Szövetsége (POFOSZ) is tiltakozott Magyar ötlete ellen

A Tisza Párt elnökét ezzel együtt saját hívei sem kímélték az ötletért. 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2024. október 14. 16:57
»o1gtolvaj-3 2024. október 14. 16:04 A kokarda is az« Meg az ékezetes karakterek írása is. Hööhö..
Galerida
2024. október 14. 16:39
Kovács rácseszett! Peti fel fogja jelenteni, ahogy végzett az igazgatással!
Akitlosz
2024. október 14. 16:34
Naponta temérdek senkiházi fideszes "teszi helyre" Magyar Pétert. Támadják a legyek a sast.
iphone-13
2024. október 14. 16:33 Szerkesztve
MOCSOK HAZAÁRULÓ SZEMÉT VAGY SZAROS PETI. HÚZD A SZAROS GATYÁDAT A FEJEDBE ÉS IJESZTGESD AZ EMBEREKET VELE TE KRETÉN SZARHÁZI PATKÁNY.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!