Ez gyors volt: épp hogy megalakult, már meg is szűnt az első Tisza Sziget

2024. október 04. 11:24

Az alapító azóta több bejegyzésében is bírálta Magyar Pétert.

2024. október 04. 11:24

Nyitókép: Természetesen Dombóvár Facebook-oldala

Alig egy hete járta be az a hír a magyar sajtót, hogy Tisza Szigetet alapított Szabó Loránd korábbi DK-s politikus Dombóváron. 

Azóta azonban gyorsan őröltek a közéleti malmok, mert Szabó a 24.hu-nak arról számolt a napokban, hogy „történelmet írtak”, mert időközben 

a volt DK-s polgármester által alapított szervezet megszűnt.

A dombóvári szervezet azért szűnt meg, mert a tagok többsége, beleértve Szabót is, kilépett, így nem volt meg a minimumlétszám – ismertette a lap.

Mindez azután történt, hogy Magyar Péter jelezte, az egykori városvezető nem felel meg a feltételeknek. 

A 24.hu felidézte, hogy 

a polgári körök mintájára létrehozott Tisza Szigetekhez nem csatlakozhatnak például szándékos bűncselekmény elkövetéséért elítéltek, 

Szabót pedig korábban hivatali visszaélés és felbujtóként elkövetett sikkasztás miatt ítélték el. Bár az egykori DK-s politikus előzetes mentesítést kapott, így nem számít büntetett előéletűnek. 

A Tisza Párt további kikötései között szerepel az is, hogy parlamenti pártok volt és jelenlegi országgyűlési képviselői, képviselőjelöltjei, valamint egykori MSZMP-tagok sem csatlakozhatnak. Szabó Loránd ezeknek sem felelt meg, mivel 2022-ben az ellenzéki összefogás jelöltjeként indult az országgyűlési választáson, de kikapott Potápi Árpád Jánostól. Mindemellett a DK választókerületi elnöki tisztségét is betöltötte – sorolta a portál.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Szabó a 24.hu-nak felidézte, hogy mikor felmerült benne a Tisza Sziget alapításának gondolta, megkereste a megyei koordinátorukat, aki tisztában volt a múltjával, de egyeztetésük során semmi kizáró okot nem hozott fel.

Dombóvár korábbi polgármestere azzal folytatta, hogy szerinte nem voltak egyértelműek a feltételek, és senki sem tájékoztatta őt, hogy azokban változás lenne. A Facebook-oldalán már arra is panaszkodott, hogy 

Magyar Péter „kapkodva, zsigerből, átgondolatlanul hozta meg döntését” a helyi Tisza Sziget felszámolásáról.

Pár nappal később pedig már azért bírálta a pártelnököt, amiért egyszemélyi döntéseket hoz, ami „nem épp demokratikus irányítás”.

Még a látszatra sem ad! Lesz ebből még baj!” 

– fogalmazott Szabó Loránd.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. október 04. 13:22
somatic335 - Legyetek bátorak "Megalapitott egy exDKs egy Tisza szigetet politikai haszonszerzésből, mire leszóltak neki hogy bocs exDKsokkal nemannyira akarnak közösködni." Igaz, korányira nem ilyen gecifinnyások... kik is? Az egyszemélyes show?
2024. október 04. 13:03 Szerkesztve
Egyébként Tiszaszigeten van az ország legmélyebb pontja, úgy tűnik már szellemileg is az!😃
august
2024. október 04. 12:50
Megalapitott egy exDKs egy Tisza szigetet politikai haszonszerzésből, mire leszóltak neki hogy bocs exDKsokkal nemannyira akarnak közösködni. -------- Mi ez a nagy szemérmesség, a Tisza szavazóinak nagy része DK-s, Jobbikos, és egyéb moslékos pártszerű alakulatból tevődik össze. De finnyásak lettünk hirtelen. Láthatod Gyurcsány elkeseredett ténykedését, hogy a megtévedt bárányaikat visszakapja.
somatic335 - Legyetek bátorak
2024. október 04. 12:43
Ez már tényleg gecicszánalmas amit nyomtok. Megalapitott egy exDKs egy Tisza szigetet politikai haszonszerzésből, mire leszóltak neki hogy bocs exDKsokkal nemannyira akarnak közösködni. De persze ez is szar. Nincs rajta sapka, az a baj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!