Elemző: Magyar Péter saját eredettörténetét buktatta meg

2024. október 04. 15:13

Deák Dániel arra mutatott rá, hogy a Tisza-vezér magyarázkodásai már az ellenzéki közvéleményt sem elégítik ki.

2024. október 04. 15:13
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Magyar Péter körül egyre több a botrányos ügy, amelyeket láthatóan egyre nehezebben tud magától távol tartani – kommentálta kérdésünkre az elmúlt napok történéseit Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Hozzátette: az elején még elegendő reakciónak tűnt, hogy Magyar minden kritikusára azt mondta, hogy fideszes vagy hogy „Tóni” lefizeti, ugyanakkor ma már ezek a reakciót nem elégségesek.

Nagyon jól megmutatkozott mindez a KEHI vizsgálat nyilvánosságra kerülése kapcsán, amelyre hasonlóképpen reagált a Tisza Párt elnöke, mint szokott, ugyanakkor 

ez a reakció látható módon már nem elégítette ki az ellenzéki közvéleményt sem. 

Még az őt támogató 444 is kritikusan fogalmazott a reakciója kapcsán, elvárva az érdemi magyarázatot.

Deák szerint a KEHI-jelentéssel kapcsolatban nyilvánosságra került információknak nagyobb a jelentősége, mint gondolnánk. Magyar Péternek ugyanis az volt az eredettörténete, hogy azért szakított a Fidesszel, mert állítása szerint mindenféle rosszra akarták rávenni a Diákhitel Központnál. Ehhez képest most kiderült, hogy a jelek szerint külső kérés nélkül kötött a saját szakállára több gyanús szerződést a haverjaival, ami miatt vizsgálatot indítottak ellene, ez pedig szokatlanul egyértelmű és kemény megállapításokat fogalmazott meg.

A Magyar Fejlesztési Bank ezt követően 2022-ben nem hosszabbította meg Magyar vezérigazgatói megbízatását. Ráadásul mindez nem egy fideszes lejáratás, hanem ellenzéki politikusok és sajtótermékek tárták fel – húzta alá Deák Dániel, aki szerint ezek az új információk teljesen más megvilágításba helyezik Magyar Pétert, akinek

a jelek szerint már az eredettörténete is hazugság.

Ugyancsak azt az érzetet erősíti, hogy Magyar Péter nem őszinte, hogy a mentelmi joga kapcsán is maszatol és félrebeszél. Korábban arról beszélt, hogy eltörölné a mentelmi jogot, szerinte semmi szükség nincsen rá. Ehhez képest most ragaszkodik a mentelmi jogához, miután lopási ügybe keveredett.

Ez meglehetősen hiteltelen és ugyancsak rombolhatja a támogatottságát. Ilyen napok után nem lenne meglepő, ha a legfrissebb közvélemény-kutatásokban tovább csökkenne a támogatottságuk – összegzett az elemző.

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rasdi1
2024. október 04. 16:51
Én a magam részéről pont ezt a KEHI vizsgálatot tartom a legkevésbé felháborítónak. Sőt inkább olyan "bumeráng" jellegű. Egyszerűen azon okból kifolyólag, hogy bár a "felelős vezető" a felelős a vezetett jogi személy dolgaiért, de ezt csupán büntetőjogi értelemben tartom helytállónak (mivel pont azért kapja a nagyobb suskát, hogy "elvigye a balhét", és a bíróságnak adott esetben egyszerűbb dolga legyen). Minden szerződéses témának van ügyintézője, a cégnek van jogásza, és a "felelős vezető" esetleg szakmailag nem is érti, nem is ismeri, amit az adott szervezet apparátusa aláirat vele. Ő elsősorban a munkatársai kiválasztásáért, a munka megszervezéséért felel. Inkább az adott korszakra jellemző, hogy ilyen jellegű dolgok előfordulhatnak. Nem hinném, hogy jellegük szerint eseti esetek lettek volna. És evvel jutunk el a "bumeráng" hatáshoz.
sexykitty-5000104
2024. október 04. 16:23
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­­é­k­e­­l­­d­ ­a­­ ­s­­­z­e­x­­­i­­­ ­­p­u­­n­c­­i­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
genusnexxt
2024. október 04. 15:40
Vártam ki került megint elemzői pozicióba. Ezúttal a Deák nevű szardarabka. Miközben Butafasz_Kanya csendben sírdogál a köve alatt Buksikáim:) #pedofidesz #sehonnaibitangorban
Egyszeriember
2024. október 04. 15:29
Felőlem mehet a Fidesz és jöhet valaki alkalmasabb, de MP nem az. Őszintén nem értem, mit látnak benne a hívei, vagy mi jót várnak tőle, ennél átlátszóbb már nem lehetne a koma. S ha véletlenül netán mégis többséget szerezne a pártja, lesz majd jajveszékelés, mikor a megbízói benyújtják a számlát neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!