Dagad a botrány: Magyar Péter megkérdőjelezte, forradalmárok voltak-e az 1956-os szervezetek tagjai (VIDEÓ)

2024. október 04. 10:53

Magyar Péter gyakorlatilag nem érti, hogy mi a baj.

2024. október 04. 10:53

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Emlékezetes, hogy Magyar Péter október elsején bejelentette, ezentúl az 1956-os lyukas zászló lesz pártja jelképe.

Azonban ahogy arról a Mandiner is beszámolt, erre nem várt reakciót kapott a pártvezér, az 1945 utáni politikai elítélteket, üldözötteket és leszármazottaikat tömörítő szervezetek közül több is kijelentette,

„a leghatározottabban tiltakoznak” Magyar bejelentése ellen.

Közleményükben hangsúlyozták, „a legerélyesebben tiltakozunk különleges nemzeti jelképünk pártpolitikai célokra való felhasználása ellen, mely éppen olyan eszmei megerőszakolási kísérlet, mint amilyen a nemzeti lobogóból 1956-ban kivágott kommunista címer volt.”

Ezt is ajánljuk a témában

Gúnyosan reagált a Tisza-vezér

Magyar Péter erre a kommünikére egy videóban reagált. A Tisza Párt vezetője úgy fogalmazott kissé gúnyos hanghordozással, hogy „ugyan nem lep meg, de mégis csak kicsit furcsa, hogy a kormány, a kormánymédia által előrántott, magukat ’56-os szervezeteknek mondó szervezetek kritizálták a Tisza Párt azon ötletét, hogy az ’56-os lyukas zászlót is megtesszük többek között tiszteletbeli jelképünkké”.

Később azzal folytatta: „csak úgy zárójelben megjegyzem, minden tisztelettel a forradalmárok felé, hogy ha tényleg azok voltak, hogy meglehetősen furcsa, hogy a Tisza Párt akciója ilyen heves reakciót váltott ki náluk”.

Azaz Magyar tulajdonképpen 

megkérdőjelezte, hogy forradalmárok, hogy ’56-osok voltak-e egyáltalán az 1945 utáni politikai elítélteket, üldözötteket és leszármazottaikat tömörítő szervezetek tagjai. 

Az idézett részletet alább tekintheti meg:

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2024. október 04. 13:09
Minden magyar 56-os volt. (Aki nem 56-os volt, az muszkavezető volt. Más néven honi-kozák.) 56-os volt még az a ló is, amely besétált az utcáról egy kapu alá, amikor a néma tüntetés alatt senki sem tartózkodott az utcán.
masikhozzaszolo
2024. október 04. 12:53 Szerkesztve
folyt. És itt van a Magyar Péter.Ő meg jogász, tehát más sínen van, nem párhuzam. De ott mellette a mindenáron-bevezető-áron,Nagy Ervin, és sok más színész. Van cirkusz,nem is kell bemenni,már kellékek is vannak,a lyukas zászló, a sarló, kalapács,kasza, csákány,vasvilla, lapát! A mén (MAN) a (tető,fejsze)fokára hág,fedezet van (bőven). Várom a tojást,a paradicsomot és az esernyőt. Jár nekem a szórakozás! Ha jancsó élne, a lovak(Kincsem) és a lepedők ott ügetnének, lengenének, legelnének. A zászlóerdő az át van véve, szintén le van másolva. Gyertya, fáklya. Sok kockát átpörgethettek hallivúdban,hogy legyen valami idevalósi elemekből forgatókönyv.És továbbra sem értik Amerikában,a magyar mitől magyar.Nevet lehet adni, használni, nem az a lényeg. És a nemzeti zászló elődugása azoknak a kezében, akik soha nem voltak nemzetiek, hiteltelen.Próbálkozott már ezzel MZP is,egyetem előtt. Milyen ez? Mint a szaunában a lábkörmös bácsin a egyik lábán szegedi papucs. A másikon a western csizma.
masikhozzaszolo
2024. október 04. 12:50 Szerkesztve
Ez az 56 ez velünk kisért. Már egy párhuzamvonalzó is van bennem, mert ugye Nagy Imréről tudjuk: /Madách Imre művének színpadi sikerének is része volt abban, hogy rövidesen Paulay színre viszi Vörösmarty Mihály „Csongor és Tünde” költeményét. A két főszerepet Nagy Imre és Márkus Emilia az egyik újság kritikusa megfogalmazása szerint „a szerelmi sóvárgás hevével” játssza. A siker óriási. Ezekben az években Nagy Imre az egyik legismertebb és legkedveltebb férfiszínész. Különösen a hölgyközönség rajong érte. Nemzeti Színházbeli pályafutása és emelkedése egybeesik a színház új és tehetséges „Paulay generáció” megjelenésével. És politikai meghatározó lett. A párhuzam: a mostani zongorista, komikus pályafutása./ folyt.
recipdoki
2024. október 04. 12:50
Jobboldali forradalom nincs,sose volt,azt ellenforradalomnak hívják . A franciák is csak a forradalmuk első napját ünneplik és nem azt ami utána jött Orbán is hülyére vette a népet 89-ben az üres koporsók felett ruszkik hazát rikoltozva ,mindenki tudta aki kilátott a fejéből ,az oroszok már rég kivonulóban voltak és nem Orbán rikácsolásától ám ,hanem a Gorbacsov-Reagan megállapodás miatt,már csak egy hadosztály bevagonírozása volt folyamatban és ettől demokratikus hőse a messiásnak a főnöke ,aki szerinte nem lop,mert még véletlen sem hozna olyan törvényeket ,na két ruszkiszopó összenőtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!