A nemzeti, konzervatív tábor továbbra is egységes

2024. október 24. 14:28

Magyar Péter szavazói nagyon sokszínűek és látszik is, hogy a Tisza Párt elnöke hogyan próbál tojásokon táncolva egyensúlyozni.

2024. október 24. 14:28
Kaszab Zoltán
vasarnap.hu

Nyitókép: Mandiner

„Ennél nagyobb eredményt pedig választási ciklus közepén, egy 14 év óta az országot irányító párt aligha tud felmutatni. Ez persze Magyar Péternek is kudarc, hiszen az ő stratégiája éppen az volt, hogy a Fidesztől vegyen el szavazókat.

A jelenlegi helyzet tehát komoly bizakodásra adhat okot a kormánypártok számára. Még ha nagyjából hasonló méretű is a két párt mögött álló választói tömb – ami azért a mérések többsége szerint erős túlzás –, az ütőkártya a Fidesznél van: mögötte ugyanis egy egységes tömb áll, míg Magyar Péter szavazói nagyon sokszínűek és látszik is, hogy a Tisza Párt elnöke hogyan próbál tojásokon táncolva egyensúlyozni, a megosztó kérdésekben nem véleményt formálni, hogy egyben tartsa az őt támogatókat.

Csakhogy a hátralévő másfél évet nem lehet semmitmondással kihúzni. Az ország jövőjét komolyan meghatározó ügyekben hamarosan neki is állást kell foglalnia. Ha pedig eljön az igazság pillanata, az a mögötte álló tábor egyik felének biztosan egy kijózanító pofonnal ér majd fel.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ez D-dúr és e-moll
2024. október 24. 16:34 Szerkesztve
"a kormánypárt mögött évtizedek óta ott álló, nagyjából 2 milliós konzervatív tábor továbbra is egységes" Kaszab Zoltán! Jóember! Dehát ebből egy betű sem igaz. És ezt te is tudod. Azok, akik 1998-ban (és jelentős részben 2010-ben) a Fideszben a nemzeti alternatívát látták, többségükben már vagy meghaltak vagy elfordultak a párttól. Orbán 2014 óta módszeresen a kádárnosztalgiás nyuggerekre és a megvásárolható szavazókra (panelprolik, telepi cigányok) építi szavazóbázisát. Ezek az emberek neokádáristák, semmi közük a konzervativizmushoz. Néhány százezer kósza öreget kivéve, akik már elveszítették a fonalat valahol 2010 körül (úgyhogy nekik bármit is mondhatnak Orbán és Tsai), egyetlen fideszes szavazó sincs, akinek nemhogy köze, de akár csak fogalma is volna a nemzeti gondolatról, a magyar politikai és kulturális hagyományról, a történelmi tudatról. Orbán a nemzet felszámolóbiztosként tevékenykedik, a globalogazdik eddigi legsikeresebb szálláscsinálója.
sexykitty-5000124
2024. október 24. 16:22
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­é­­k­e­­­l­­d­­­ ­a­­­ ­­s­­z­­e­x­­i­­­ ­­p­­u­­n­c­­­i­­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
balbako_
2024. október 24. 16:22
Blablával meddig lehet etetni a csőcseléket ez a nagy kérdés! Mert eddig egyetlen magyar érdeket sem támogatott a Kakis Törpe és nem is fog. Egy idő múlva látják majd ez egy dilis kalandor.
mondeos
2024. október 24. 16:21
Ne feledkezzünk meg arról, hogy az irányításmániás,kompromisszum képtelen fafejű szarosgatya valószínűleg nem vagy nagyon nehezen de akkor is diktatórikusan fog hajlandó lenni közös listát és képviselőket állítani 2026-ban. Márpedig akkor sok sértődött roncs párt fog jelölteket állítani, amin ez az egész hazaáruló banda tökéletesen el is vérezhet. Emlékezzetek majd!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!