A DK budapesti elnöke pártállami módszerekkel vádolta Navracsics Tibort, de hamar kiderült az igazság

2024. október 11. 20:28

Szaniszló Sándor azt kifogásolja, hogy a helyi fideszes választókerületi elnökök adtak át vis maior támogatásokról szóló okiratokat, miközben fotó készült arról, ahogy Navracsics Tibortól átveszi a dokumentumot.

2024. október 11. 20:28
Navracsics Tibor, Szaniszló Sándor

Nyitókép: KTM

Kifogásolja és büntetőfeljelentést fontolgat Szaniszló Sándor, a Demokratikus Koalíció budapesti elnöke, amiért szerinte Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter mellett a helyi fideszes választókerületi elnökök adtak át vis maior támogatásokról szóló okiratokat – közölte az MTI. A miniszter 400 millió forint úgynevezett vis maior támogatást osztott ki 41 településnek út- és épületfelújításra, ár- és belvízvédelmi létesítmények helyreállítására, előre nem látható természeti kár miatt. Több ellenzéki városvezető is kapott pénzt, de csak Szaniszló Sándor, a főváros XVIII. kerületének polgármestere kifogásolta a pénz elosztását és az összeg mértékét.

A DK közleménye szerint Szaniszló úgy fogalmazott, „az viszont igazán meglepő volt, hogy a támogatás odaítéléséről szóló okiratokat Navracsics Tibor mellett mindenkinek a helyi fideszes választókerületi elnök adta át. Ez maga a pártállam a gyakorlatban, a közös pénzünket, ami kormánypártiak, ellenzékiek és nem szavazók zsebéből egyaránt származik, egy fideszes pártpolitikus adja át a települési vezetőknek.” 

Szaniszló Sándor mindezt annak ellenére állította, hogy a támogatást valójában személyesen vette át Navracsics Tibor minisztertől, ünnepélyes keretek között, amelyet fényképfelvétel (nyitóképünkön) is bizonyít.

Ennek ellenére Szaniszló még egy videót is készített, amiben kritizálja, hogy a támogatásról szóló, ám jogi szempontból nem irányadó oklevelet a Fidesz választókerületi elnöke is szignálta. A videóban arról persze nincs szó, hogy a támogatást már személyesen a minisztertől vette át.

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2024. október 11. 21:38 Szerkesztve
»egy fideszes pártpolitikus adja át a települési vezetőknek« Mert ki a geci adja át a Fidesz kormány nevében, ha nem egy fideszes pártpolitikus miniszter? Talán Ronald McDonald? Ez a Szaniszló mi volt mielőtt politikus lett? Zöldséges, vagy taxis?
irmag2
2024. október 11. 21:10
Ez politizálás?
Dunhill67
2024. október 11. 20:54
"egy fideszes pártpolitikus adja át a települési vezetőknek."...örülj,hogy kaptatok libshit szardarab...egy igazi 'dittaturában max lófaszt kaptál volna seggedbe...
sexykitty-5000108
2024. október 11. 20:45
🍓 ️ ­­É­r­­­t­é­­k­­­e­l­d­­­ ­­a­­­ ­­­s­­z­e­­x­­­i­ ­p­­­u­­n­­­c­­­i­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!