Műtéten esett át Szilágyi Áron

2024. szeptember 04. 19:35

Éveken át krónikus gyulladással küzdött az Achilles-ín csontos tapadásánál.

2024. szeptember 04. 19:35

Nyitókép: Szilágyi Áron Facebook-oldala

Szilágyi Áron, Magyarország háromszoros olimpiai bajnok vívója, közösségi oldalán osztotta meg a hírt rajongóival és követőivel: sikeres műtéten esett át, amelyre hosszú ideje tartó Achilles-ín problémái miatt volt szükség. Az olimpiai csapatversenyen, amelyet július 31-én rendeztek, látható volt, hogy Szilágyi biceg, nehezen terheli bal sarkát, és küzd a fájdalommal. Mint kiderült, éveken át krónikus gyulladással küzdött az Achilles-ín csontos tapadásánál, ami a legrosszabb pillanatban, a verseny során lobbant be.

Bár a páston a felfokozott lelkiállapot és az adrenalin segítette abban, hogy túllépjen a fájdalmon és teljesítményére összpontosítson, Szilágyi számára egyértelművé vált, hogy hosszú távon megoldást kell találni a problémára. 

Specialistákkal való egyeztetés után a műtéti beavatkozás mellett döntött, amit tegnap sikeresen végre is hajtottak a Budai Egészségközpont szakemberei, Dr. Kynsburg Ákos és Dr. Tállay András vezetésével.

Szilágyi háláját fejezte ki az orvosoknak és a Budai Egészségközpont csapatának a gondos ellátásért. Most a rehabilitáció következik, amelyet a vívó kétszeres motivációval kezd meg: egyrészt szeretne minél hamarabb szabadon játszani kisfiával, másrészt úgy érzi, hogy vívóként még vannak feladatai a következő években.

Biztosan az egyik legnagyobb kihívás lesz a pályafutásomban a megfelelő állapot visszanyerése, de érzek erőt ennek a harcnak a megvívásához” – zárta sorait Szilágyi, aki eltökélt abban, hogy teljesen felépüljön, és újra a legmagasabb szinten versenyezzen.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2024. szeptember 05. 07:35
Maradéktalan és mielőbbi gyógyulást kívánok a Bajnoknak!
titi77
2024. szeptember 04. 20:16
ezen nem kell rugózni. mindenki megsérülhet: főleg egy sportoló!
Zsolt75
2024. szeptember 04. 20:08
Jobbulást, Bajnok!
anegy_
2024. szeptember 04. 19:49
Türelmes lábadozást, tökéletes gyógyulást kívánok!!!!! Köszönet a fantasztikus "találatokért" is az Olimpián!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!