Munkáskomplexum épül Pakson, gőzerővel bővül az atomerőmű

2024. szeptember 13. 06:23

A csúcsidőszakban akár 8-10 ezer fő is részt vehet majd az építkezésben.

2024. szeptember 13. 06:23
null

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Paks közelében egy 5000 fő befogadására alkalmas, saját infrastruktúrával ellátott komplexum épül, amely a Paks II. beruházás keretében érkező dolgozóknak biztosít majd szállást – közölte Rákóczi Péter, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója az Economixnak adott interjújában.

Paks megtelt

Jelenleg mintegy ezren dolgoznak a projekten, de a létszám folyamatosan növekszik, és a csúcsidőszakban akár 8-10 ezer fő is részt vehet majd az építkezésben. A 18 ezer lakosú Pakson már most is problémát okoz a Paks II. építésére érkező munkások elhelyezése, hiszen nehéz kiadó vagy eladó ingatlant találni. Ennek következtében a paksi albérletárak is emelkedtek, a helyiek szerint „Paks megtelt.”

Forrás:  ATTILA KISBENEDEK / AFP

Az ipari park közelében tavaly már elkészült egy 300 fős munkásszállás, és a HVG értesülései szerint egy 500 lakásos lakópark is épül a városban.

Elszállásolásukra a munkaterület közvetlen szomszédságában kerül sor. A szigetszerűen kialakításra kerülő területen minden alapvető infrastruktúra rendelkezésre fog állni a munkavállalók számára, az élelmezéstől az egészségügyi szolgáltatásokon át a kikapcsolódásig (például sportpályákkal). „A több ezer fős létszám tehát közvetlenül nem fogja a várost terhelni.” 

Hozzátette, hogy a hatóságok már egyeztetnek az első, ötezer fő befogadására alkalmas komplexum kiépítéséről.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. szeptember 13. 14:21
Nem véletlenül építik Paksra a vízforraló erőművet. Paksnál felforr a víz, szemben Uszódnál beleöntik a hagymát, Kalocsánál a paprikát, Bogyiszlónál megcsípőzik, Bajánál megfőzik a gyufatésztát, Mohácsnál kész a halászlé, lehet tálalni.
lauderstenonis-2
2024. szeptember 13. 14:15
Az eredeti tervek szerint 2023. őszén kellett volna átadni Paks 2. első blokkját. 10 év alatt 10 év csúszást hozott össze az építés. És még mindig nincs engedélye.
oberennsinnen49
2024. szeptember 13. 10:26
És utána? Fiatal házas dolgozók részére felajánlani, vételre, a jövőre induló munkáshitellel... Ez nagyszerű, Orbán végre nemcsak a középosztályba erősít, de minden hasznos magyar számára. EZ KELL!
Obsitos Technikus
2024. szeptember 13. 10:13 Szerkesztve
Na, visszakapcsoltam a hülyenémítót. Kíváncsi voltam mit írtak a mindenszerista trollok erre a cikkre, nem csalódtam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!