Most érkezett: hatalmas tűzvész pusztít Vas vármegyében (VIDEÓ)

2024. szeptember 05. 19:24

Több vármegye tűzoltói oltják a lángokat.

2024. szeptember 05. 19:24

Nyitókép: Horváth Balázs / VEOL

Továbbra is hatalmas területen, közel 200 hektáron pusztítanak a lángok Csönge határában. A lakóházak közelében sikerült megfékezni a lángokat, így azok már nincsenek veszélyben, de újabb és újabb helyeken gyullad ki az erdő és a száraz bozótos
– írja a Vaol.hu

A katasztrófavédelem jelenleg is küzd a lángok ellen 

– a Vas Vármegyei Hírportál percről percre követi az eseményeket.

Hatalmas lángok pusztítanak közel 200 hektáron, égnek a fenyvesültetvények, aljnövényzetek és az erdős részek,  jelenleg egy sertéstelepért küzdenek nagy erőkkel a tűzoltók Vönöck és Kenyeri között – írja a Katasztrófavédelem.

Az oltáshoz Győr és Badacsonytomaj tűzoltói is csatlakoztak, rajtuk kívül a sárvári, a kapuvári, a pápai, a szombathelyi, a soproni, a körmendi, az ajkai, a zalaegerszegi, a veszprémi hivatásos, a celldömölki önkormányzati tűzoltók, illetve a kenyeri, a nicki, a hosszúperesztegi, a celldömölki önkéntes tűzoltók vannak a helyszínen.

Rengeteg önkéntes is csatlakozott a munkálatokhoz, lajtos kocsik, földmunkagépek is dolgoznak, több helyi segít fák kivágásában is

– írják.

Kiemelték azt is hogy a hatalmas tűzvészben több vadállat is elpusztult. 

***

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tintapaca
2024. szeptember 06. 09:17
Már többször megírtam az illetékeseknek, hogy kanadai tűzoltó hidroplánokat kell venni, lwgalább kettőt, hogy nagy kiterjedésű tüzeket - amelyeknek évről-ávre nő a száma a szárazság miatt -,a levegőből könnyen lehessen oltni. A Balaton és a Duna is alkalmas a mozgás közbeni vízvételre. Arról nem is beszélve, hogy amikor lángol a horvát tengerpart, vagy a görög, oda is lehet őket küldeni, jó pénzért.
Palmoilfree
2024. szeptember 05. 20:55
Csont száraz minden. Sok libsiboldi meg kidobja a csikket a kocsiból.
counter-revolution
2024. szeptember 05. 20:35 Szerkesztve
Kedden és szerdán Tolnában, Kalaznónál is volt hasonló, csak szerencsére kisebb. De oda is mentek Kaposvárról, Bonyhádról, Dombóvárról, Szekszárdról, Kalocsáról, Paksról és a közeli falvakból tűzoltók. www.teol.hu/helyi-kek-hirek/2024/09/a-szabad-eg-alatt-ejszakaztak-a-tuzoltok-kalazno-kozeleben
Intel
2024. szeptember 05. 20:01
Hemzsegnek mindenhol az orosz ügynökök. Az ilyen tragédiákat látva felmerül, hogy Paks megépítése (több száz orosz munkás kell hozzá) nem biztos, hogy olyan jó ötlet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!