Mérő Vera, Pankotai Lili és társai – hol vannak a női jogvédők Magyar Péter újabb botránya kapcsán?

2024. szeptember 26. 15:26

A máskor harsány megmondóemberek és nővédő csoportok mélyen hallgatnak. Pankotai Lili szentelt ugyan egy videót az esetnek, de abban jóformán csak gúnyolódott a történteken.

2024. szeptember 26. 15:26
null

Nyitókép: saját montázs

Mint arról mi is beszámoltunk, exkluzív interjút adott Vogel Evelin, Magyar Péter volt barátnője az Indexnek. Az interjú során Magyar Péter exe többször is a könnyeivel küszködött, miközben arról beszélt, hogy milyen ember valójában Magyar Péter. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az interjúban több erős állítás hangzik el, ezek közül az egyik, amikor egy veszekedésüket is felidézte a pártelnök volt kedvese, és elmesélte, hogy míg gyermeke az autóban ült, Magyar Péterrel a kocsi mellett összeszólalkoztak, 

és a férfi egyre agresszívabban viselkedett.

Mint fogalmazott: Magyar az utcán üvöltözött vele és úgy közeledett felé, hogy megijedt tőle.

Ez volt az a pont, amikor elgondolkodtam, mi az, amit én áldozok fel. (...) Ha az egyetlen cél ebben az egészben az, hogy (...) Péter fényre lépését támogassam, hogy ő végre valaki lehessen, akkor én nem szeretnék több áldozatot hozni, köszönöm szépen” – emlékezett vissza a lelkileg is megterhelő pillanatokra Vogel Evelin.

Ezt is ajánljuk a témában

Körülnéztünk a legnagyobb hazai nővédő szervezetek és megmondóemberek oldalán, nyilatkoztak-e esetleg Magyar Péter újabb botránya kapcsán, de azt tapasztaltuk, hogy Mérő Verától Pankotai Lilin át a NANÉ-ig, mindenütt csend honol.

A hangját gyakran hallató Mérő Vera közösségi oldalán nyoma sincs Vogel Evelin interjújára utaló posztnak, 

legutóbbi bejegyzésében leginkább arról értekezik, hogy vajon „jobb apa lesz-e, aki gyerekként babázik?”

Tovább mentünk hát, megkerestük a szintén éles bírálatairól híres Antoni Rita Facebook-oldalát, de a legutóbbi Nőkért Podcast adáson kívül – ahol is a szexuális és reprodukciós jogokról értekeztek a közép-kelet európai feminizmusban – nem lehető fel új poszt. 

Az Index exkluzív interjújáról még csak említés sincs.

Pankotai Lili közösségi oldalán szentelt ugyan egy videót a témának, de azon túl, hogy mondandóját a „besírsz, besz*rsz” beköszönéssel kezdte, csak gúnyolódott a történteken. Úgy fogalmazott: „ugyanaz a felhozatal, ugyanaz a struktúra, mint Varga Judit esetében”.

A diáktüntetések nagyszájú szónoka a videójának a következő címet adta: 

VV Judit után VV Evelin is kitálalt az erőszakos VV Petiről”.

Majd közölte: „gyerekek, élvezzük együtt a show-t, élvezzük a botrányokat, élvezzük a bulvárt (...) legalább van cirkusz, adjunk hálát, hogy kaptunk előfizetést a legnagyobb bulvár showkra, azzal, hogy magyarnak születtünk”.


Pankotaitól átmentünk a NANE Egyesület oldalára, akik úgy hirdetik magukat, hogy a „nőket és gyerekeket érintő párkapcsolati, családon belüli erőszak ellen lépnek fel”. Ott is körülnéztünk, 

azonban ott sem találkoztunk egyetlen poszttal Magyar Péter újabb botránya kapcsán.

A nővédő csoport legutóbb egy őszi tábort hirdetett lázadó lányoknak.

Innen átnyargaltunk a PATENT közösségi oldalára, akik csupa nagybetűkkel hirdetik magukról, hogy ők egy: „Patriarchátust Ellenzők Társasága Jogvédő Egyesület”, 

de ott is csend honolt az esettel kapcsolatban, 

helyette megköszönték az adó 1% kampányuk mentén befolyt négymillió forintot.

Innen Perintfalvi Ritához vezetett az utunk, akinél szintén nem született egyetlen sor sem a Vogel-interjú kapcsán. A megmondóember legutóbbi bejezései között a szokásos magáról készült fotókon túl egy esemény beharangozója található, 

melynek címe – jelen cikk szempontjából – kissé ironikus: „Nő ügyekkel nem foglalkozom! Női sorsok az orbáni rezsimben”. 

Úgy tűnik Perintfalvi előszeretettel mazsolázgat a nőügyek között, és Vogel Evelin interjújában semmi olyat nem talált, amivel nőjogi szempontból foglalkoznia kellett volna.

Biztos, ami biztos, még csekkoltuk a TASZ oldalát is, hátha... de semmi. Jogosan merül fel tehát a kérdés: 

mégis hol vannak a női jogvédők Magyar Péter újabb botránya kapcsán?

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000095
2024. szeptember 27. 17:30
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­é­­k­­e­l­­d­­­ ­­­a­­ ­s­­z­­e­­­x­­­i­­­ ­p­u­­­n­­c­i­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
satrafa-2
2024. szeptember 26. 18:52
Verát kifejezetten kedvelem, a másik kettőt nem ismerem, nem is érdekelnek. Verát a liberális hülyeségeivel kedvelem, annyira tipikus példája a burokban élő liberálisnak, hogy az csodálatos. Ha őt olvasom, mindig olyan érzésem van, hogy semmit nem tud a való világról, amely körülveszi. :) Az elmúlt 30 évben mi, magyarok is kitermeltünk egy olyan burokban lévő fajtát, ami semmit nem tud a valóságról, de nagyon okos. :))
2024. szeptember 26. 18:33 Szerkesztve
Hát ezeket a libbant picsákat csak akkor éri abúzus,ha a kecskebaszó arabok úgy bedrogoznak,kecskének nézik ezeket a rondaságokat. De hogy itt ezek legyenek,orbánnak bukni kellene. Így nyugodtan alhatnak ezek a senkiházi rongy kurvák!
titi77
2024. szeptember 26. 18:15
ránézésre, mind a három transzfesztita! de komolyan,ezekben semmiféle női jellemvonás nem észlelhető!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!