Medencékkel és kisautókkal verte át 66-szor a vásárlókat a miskolci online csaló

2024. szeptember 26. 08:08

A szekszárdi rendőrök a Mátrix Projekt keretében befejezték az eljárást egy 24 éves miskolci férfi ügyében, aki 66 sértettet csapott be.

2024. szeptember 26. 08:08

Nyitókép: Getty Images

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon tett feljelentést egy Tolna vármegyei nő ismeretlen tettes ellen, akitől egy internetes piactéren szeretett volna telefonokat venni – írja a police.hu. Még 2023 februárjában alkudta ki az árat egy női profilú ismeretlennel csetelve, majd a 112 ezer forintot elutalta egy cég számlaszámára. 

A telefonok nem érkeztek meg és a pénzét sem kapta vissza, a hirdető pedig elérhetetlenné vált.

Az adatgyűjtés során egy miskolci férfira terelődött a gyanú, aki először tagadta, hogy köze lenne az ügyhöz. A nyomozást azonban tovább folytatták, és a bizonyítékok alapján 66 rendbeli csalással gyanúsították meg a borsodi férfit, aki végül beismerő vallomást tett.

Mint kiderült, saját nevére is több számlát nyitott a csalásokból származó összegek fogadására, és ismerőseitől is kért szívességi alapon lehetőséget, hogy megadhassa a számlaszámaikat. A csaló 2022 októbere és 2023 májusa között adta fel megtévesztő hirdetéseit. 

A legtöbb sértett medencét vagy elektromos kisautót szeretett volna venni jutányos áron, de aztán semmit nem kaptak a pénzükért.

Népszerűek voltak a mobiltelefon-hirdetések is, de babakocsi, kerékpár, parfüm, plüssjáték és gyermekmotor is szerepelt a „kínálatban”. A meggyanúsított férfi kétmillió forintot meghaladó összeggel károsította meg „ügyfeleit”.

A rendőrség vádemelési javaslattal adta át a nyomozati anyagot az ügyészségnek.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. szeptember 26. 11:59
Ha 2 gurigáért fog ülni, akkor ez lesz a fajlagosan legtübb börtön. Princz Gábornak még ülnie sem kellett. 36 milliárdos hűtlen kezelésért, kapott 3,6 millió büntit...
atti64
2024. szeptember 26. 11:17
IDIOTÁK GYÜLEKEZETE!
szintetikus
2024. szeptember 26. 08:23
A fidesz szavazók kicsiben kezdik. :D
llnnhegyi
2024. szeptember 26. 08:22
Minden átvert személy Magyar Rácuppanós Péter szavazója. Logikai úton,csak ők lehetnek, Gyurcsánynak nincs hatalma az Apró maffia tagjain kívül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!