Magyar Péter klímákat követel, Karácsony Gergely már nem követel klímákat, Baranyi Krisztina meg az összeset le is szerelteti, ha látszik az utcáról

2024. szeptember 04. 05:28

Mit vár Baranyi Krisztina a lakóktól? Hogy karácsonygergelyesen egy szál törölközőben követeljék az összes kerületi lakás klímatizálását, vagy épp magyarpéteresen hőmérőkről posztolgassanak?

2024. szeptember 04. 05:28
null
Varga Mátyás Zsolt
Varga Mátyás Zsolt

Születésemtől kezdve ferencvárosi lakos vagyok – talán épp ezért zavar különösen, ami a kerületben és en bloc Budapesten történt az elmúlt 5 évben, és sajnos történni fog az eljövendő ötben is. A „megszokottá” vált problémák mellett viszont időszerűvé vált beszélni valamiről, amiről messze nem esik elég szó: 

Baranyi Krisztina hazug kommunikációval, botrányos intézkedésekkel és rossz emlékű besúgóhálózatokkal életeket veszélyeztet.

A polgármesterasszony és a polgármesteri hivatal Facebookon, különféle plakátokon át, látványos plecsnikkel hangoztatja: „klímavészhelyzet” így, „hőségriadó” úgy, „idősbarát önkormányzat” amúgy. Bárhol, ahol csak tudják, mutogatják, hogy segítenek a kerületben lakó hatvanezer embernek, klímaberendezésekkel könnyítik az „egyre forróbb nyári napok elviselését” – csak hogy a polgármesterasszony Facebook-kommunikációjából idézzek.

Persze, valószínűleg Baranyi Facebook-posztja igaz: tényleg elláthatták klímaberendezésekkel az összes idős-klubot, ezt nem tagadom. Viszont épp a nyár közepén házak tucatjairól leszereltették a klímákat.

Szóval a szomszéd Mária néninek, amikor épp bridzsezni megy a barátnőivel az idős-klubba, nyáron is kellemes 25 fok lesz arra a pár órára. Viszont amikor hazatér, lehetőségében áll megfőni a saját lakásában. Idősbarát önkormányzat ez a javából, kérem. Sőt, emberbarát is, ugyanis dőreség lenne azt képzelni, hogy a pusztító hőség csak a kiszolgáltatott időseket érinti – fiatal is kaphat ugyanúgy hőgutát egy 40 fokos panelben, a hőség nem válogat korcsoport szerint.

Talán maga az indoklás a legpofátlanabb: azért kell leszereltetni a klímákat, mert „rontja a településképet” – ha pedig nem szereltetik le 30 napon belül sokezer forintért, akkor jönnek a további felszólítások, majd a súlyos, többszázezerforintos büntetések. A levél alján pedig pimasz módon odabiggyesztve az „idősbarát önkormányzat” plecsni.

Mondom én, idősbarát önkormányzat ez a javából.

Persze, lehetne érvelni, hogy biztosan csak műemlékvédett épületekről szereltetik le a klímákat. Ez még valamelyest logikus is lehetne, csak az a gond, hogy Baranyiék még az utolsó, szokványos, jellegtelen lakótelepi tömbről is leszereltetnék azokat. Feltételes módban, ugyanis több lakó is inkább a felszólítások és büntetések útját választotta, hátha az ősz közepéig fennmaradhat a klíma, s így megúszhatják a 2024-es esztendőt megsülés nélkül.

Van, aki átszereltette a klímákat, és a – gyakran beépített – teraszokra rakatták azoknak a kültéri egységeit, amivel immáron elvileg nem „rombolják” a településképet, ellenben fokozottan tűzveszélyes helyzetet teremtettek, hiszen a kültéri egység nem véletlenül kültéri egység: hatalmas hőmennyiség keletkezik általa. A polgármester asszonyéknak viszont ezek az átszerelések sem voltak megfelelőek. Egy friss rendelet szerint ha látszik az utcáról a klíma kültéri egysége, az ott nem helyezhető el.

Ám ezek a praktikák csak ideig-óráig tarthatóak, ugyanis Baranyi Krisztina nevében a kerületi házmestereket megkérte az önkormányzat, hogy ugyan listázzák már az érintett lakásokat – tényleg, klasszikus nyilas és kommunista módi ez. Persze nem mindegyik házmester tett eleget az „adatszolgáltatási kötelezettségének”, hiszen van, aki vagy önmaga is érintett, vagy csak nem akarja, hogy a ház idős lakói megfőjenek a 40 fokos panellakásokban.

És igen, ezen a levélen is ott virít az „idősbarát önkormányzat” plecsni.

Az „idősbarát önkormányzat” díjat egyébként még 2017-ben kapta a ferencvárosi önkormányzat egy másik polgármester alatt, egy másik apparátussal, másmilyen intézkedésekkel. 

Már csak az a kérdés, hogy mit is vár Baranyi Krisztina a lakóktól? Hogy karácsonygergelyesen egy szál törölközőben követeljék az összes kerületi lakás klímatizálását, vagy épp magyarpéteresen hőmérőkről posztolgassanak? Erős a gyanúm, mindkettő lehetséges, ha elég szépen kéri a polgármesterasszony. Mert mindannyian tudjuk: ez volt életünk hátralevő részének leghidegebb nyara.

 

Összesen 214 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SABOTAGE
2024. szeptember 05. 05:02
Te rohadék pedofideszes kamukrónikás, a saját házad táján kéne szétnézned te büdös bunkó!!! A tolvaj álkeresztény mocskok között szarjancsi!!!!
5m007h 0p3ra70r
2024. szeptember 05. 01:38
>>Skywalker_bp 2024. szeptember 04. 09:33 Magyar Péter eddig minden sajtóhelyreigazítási pert megnyert, többnint 62-t. << Baranyi nem szeretne "sajtóhelyreigazítási pert" a nyakába. Inkább leszerelteti a klímákat.
5m007h 0p3ra70r
2024. szeptember 05. 01:36
>>Lajoss 2024. szeptember 04. 12:42 Az egész egy nagy hazugság….ki ez a fasz? << Nem ismered Baranyi Krisztinát?
orokkuruc-2
2024. szeptember 04. 21:23
sose hittem, hogy van olyan szarevőpatkány populáció ami ezt a baranyit újra választja. Nos, mégis megtörtént. Akkor viszont, hajrá Darwin!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!