Gyurcsány Ferenc azt javasolja, hogy az árvíz miatt azonnal engedje vissza a Főváros az autókat a Lánchídra

2024. szeptember 17. 19:59

Teljes félreértése ez a mostani helyzetnek.

2024. szeptember 17. 19:59
null
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

Nyitókép: Varga Ákos Endre

„Ez a kép a 2013-as rekordárvíz idején készült, ekkor a BKK vezérigazgatója voltam, akkor is le kellett zárnunk mindkét rakpartot, sőt, egy ponton az Árpád fejedelem útját és a Margit híd budai hídfőjének térségét is, a parti villamosvonalakkal együtt. Azt tettük, amit egy ilyen volumenű lezárás kapcsán egyedül tenni lehet: mindenkit a közösségi közlekedés igénybe vételére kértünk, és rendkívüli buszsávokat jelöltünk ki minden torlódó szakaszokon, akár a Dunától távolabbi pontokon is, ahol a buszok számára ez szükséges volt. Megerősítettük és sűrítettük a közösségi közlekedést, a metrókat, a legfontosabb villamos- és buszjáratokat – még a régi villamosok is visszatértek sok év szünet után a nagykörútra ekkor, csak hogy sűrűbb lehessen a menetrend. A közösségi közlekedés megerősítése az egyetlen helyes válasz most is, abban bízom, hogy erre készül a Főváros és a BKK. Azzal ugyanis, ha a DK javaslata szerint a Lánchídra visszaengednénk az árvíz miatt a közúti forgalmat, csak egyet érnénk el: még nagyobb dugó lenne, és a 16-os, 105-ös, 178-as, 210-es, 216-os buszok is a dugóban vesztegelnének.

Egy ilyen rendkívüli árvízi helyzetben nem kevesebb buszsáv kell tehát, hanem több – ahogy az árvíz apropóján amúgy se ártana kicsit kevesebb lájkgyűjtő ötletelés és folyamatos performatív önfényezés. Van kritikám a BKK működése kapcsán, el is szoktam mondani, de pont árvízi veszélyhelyzet idején hagyni kéne a közlekedési, és persze a vízügyi, katasztrófavédelmi szakembereket dolgozni, s ahol lehet, inkább segíteni a munkájukat. Ezt javaslom minden fővárosi politikai szereplőnek, különösen azoknak, akik még két hétig elvben a városvezető koalíció részesei is, tehát a Facebook-ötletelés helyett az lenne a feladatuk, hogy dolgozzanak és vezessék a várost.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2024. szeptember 18. 19:28
A levegő felelősök hol vannak és a civilek Bp levegője 5ször szenyezetebb mint 2019 elött . Nem csak a Bp. levegőjét teszik tönkte hanem a környező településekét is. Ez nem zöldités hanem szándékos megbetegités.
sexykitty-5000086
2024. szeptember 18. 17:59
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­­é­­k­e­­l­­d­ ­a­ ­­­s­­­z­­­e­­x­­i­ ­p­u­­n­c­­i­­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
zsocc44
2024. szeptember 18. 14:42
Dávid, nem csak árvíz idején kellene megnyitni a Lánchidat! Ezt a “zöld” marhaságot el kell engedni! Ezzel legfeljebb szavazatokat lehet szerezni/veszíteni. De a városnak - hoppá a város van a lakóiért! Nem fordítva! - a benne élőknek sokkal jobb lenne, ha nem furikázna sok autó sokkal többet és lassabban!
herden100
2024. szeptember 18. 00:49
Nahát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!