Ezt kétszer kell elolvasni: Karácsony Gergely olyan vezetőket keres, akik jobb vezetők, mint azok a vezetők, akikkel elégedett

2024. szeptember 10. 23:20

Mutatjuk a részleteket!

2024. szeptember 10. 23:20

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Pályázati felhívás jelent meg a Fővárosi Önkormányzat gazdasági társaságainak igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjaira – szúrta ki a Metropol.

Budapest főpolgármesterére ugyanis a lap szavaival élve: „néhány héttel az új Közgyűlés megalakulása előtt és 5 év pazarlás után, egyszerre rájött a spórolhatnék:

javaslatot tesz a fővárosi cégek igazgatósági pozícióinak kétharmados csökkentésére, a felügyelőbizottsági tisztségeknek pedig közel a törvényi minimumra való leszorítására. Továbbá  olyan nyílt pályázatot írt ki a Fővárosi Önkormányzat gazdasági társaságainak igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjaira, a cégvezetőkre, amelyre eddig még sehol sem volt példa.”

Hatalomátmentési kísérlet?

Karácsonyék Metropol által említett pályázati felhívását lapunk is megnézte, amelyben érdekes dolgokra bukkantunk. Az első ilyen, hogy a felhívás szerint

Karácsony Gergely a fővárosi cégvezetőkkel (ügyvezetőkkel, vezérigazgatókkal), különböző mértékben ugyan, de alapvetően elégedett;

ugyanakkor természetesnek tartja azt az igényt, hogy időről-időre megmérettessenek a cégvezetők abból a szempontból, hogy van-e náluk jobb jelölt a tisztségre.”

Ennek kapcsán rögtön adódik a kérdés: miért keres potenciálisan alkalmasabb személyt a polgármester, ha „alapvetően elégedett” az említett vezetőkkel.

A választ pedig valemelyest a felhívás maga biztosítja az olvasó számára, ugyanis a dokumentumot tovább nézegetve kiderül: „A jelenlegi cégvezető visszahívására és 

új cégvezető kinevezésére a főpolgármester akkor tesz javaslatot, ha a pályázat alapján megbizonyosodik arról, hogy van jobb cégvezető a jelenleginél.”

Vagyis pályázat ide vagy oda: a főpolgármester csak akkor tesz javaslatot új vezetőre, ha talál jobb vezetőt a pályázók között, mint azok a vezetők, akikkel alapvetően elégedett.

Ha esetleg olvasóink sem értenék, a lenti képernyőkép Karácsony Gergelyék felhívásának vonatkozó részlete, amelyben sárgával kiemeltük olvasóinknak az általunk fentebb idézett részeket:

Karácsony Gergely, főváros, pályázat, részlet, képernyőkép, budapest.hu
Fotó: Képernyőkép/budapest.hu. Kiemelés: Mandiner

Érdekesség a pályázati felhívás kapcsán, hogy arról Vitézy Dávid közölte: szerinte az pusztán „látványpékség”, mivel

„Karácsony ugyanis az új pályázati kiírásokat, a kiválasztás folyamatát az októberben megalakuló Közgyűlés új frakcióival semmilyen módon nem egyeztette, míg a DK frakciójával kétszer ült le a nyilvános hírek alapján is csak az elmúlt egy hétben (lásd a képen).”

Vitézy fent idézett teljes posztját itt nézheti meg, a politikus által említett képpel egyetemben:

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. szeptember 12. 11:11 Szerkesztve
Komoly jutalmakban részesíti embereit aztán keres náluk jobbat.. Anno Fletó csinált hasonlót, pénzjutalmat osztogatott kormányában miután közölte hogy elk*rták..
papalimapapa
2024. szeptember 11. 12:57
Egyetlen mondattal lehet jellemzni. Szánalmas dilettantizmus vagy aljas mókusvakítás. Mindenki választhat kedve szerint.
tavirozsa2
2024. szeptember 11. 11:28
Magyarul, pályázni fognak a jelenlegi vezetők és ha KG nem talál náluk jobbat ( ? ), akkor maradnak a régiek és a további vitának nincs helye... Ügyes...🫤
kir2vik
2024. szeptember 11. 08:39
Magyar Pszichopata megzsarolta, valami ilyesmi látványpékséget akar a TiSza támogatásáért. Ez a nyálas-nyúlós alkalmatlan meg gyorsan felszopja, hogy maradhasson főpolgármester.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!