Ezek nem Magyar Péter nagy napjai: Vogel Evelin kitálal, Hadházy gyanús szerződésekkel támadja, telefonlopás miatt pedig felfüggesztenék a mentelmi jogát

2024. szeptember 28. 15:00

A harmadik nő tesz terhelő nyilatkozatot Magyar Péterre, eközben a politikus a Hadházy Ákos által gyanúsnak tartott diákhiteles szerződések miatt is magyarázkodni kényszerül, a mentelmi jogát pedig lopás miatt akarják felfüggeszteni.

2024. szeptember 28. 15:00
null

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Úgy tűnik, véget értek Magyar Péter politikai mézeshetei. A politikus szeptember eleje óta sorra magyarázkodásra kényszerül valamilyen újabb ügy miatt.

Magyar népszerűségének sokat árthat, hogy az elmúlt hetekben az ellenzéki körökben hitelesnek számító, a korrupcióellenes harc éllovasának titulált Hadházy Ákos találta be őt. Hadházy szerint Magyar a Diákhitel Központ vezetőjeként gyanús, az ő értékítélete szerint felesleges, túlárazott szerződéseket kötött. Az ügy nemsokára már a Nemzeti Nyomozó Iroda előtt lesz Magyar Péter, hisze hűtlen kezelés gyanúja miatt indulhat el nyomozás. A Magyar Nemzet megtudta, hogy Tényi István feljelentése a rendőrséghez került, miután több sajtóorgánum beszámolt arról, hogy a Diákhitel Központ Magyar Péter vezetésével gyanús szerződéseket köthetett. Az egyik ilyen szerződést a Tisza Párt egyik háttérembernének vállalkozásával kötötte korábban a Diákhitel Központ. 

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a szervezet még 2021. december elsején kötött szerződést egy bizonyos Troia Media Kft.-vel, 13,34 millió forintért, a cég tulajdonosa pedig az a Trentin Balázs Lajos, aki jelenleg a Tisza Párt egyik szervezője.

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő miután feltárta a Diákhitel Központ szerződéseit és azokat kiszivárogtatta, azt írta, Magyar Péter a szerződéseiről szóló posztjához írt kommentje meglepő és elszomorító volt. 

Nem is feltétlenül csak azért, mert a jelek szerint semmi kivetnivalót nem talált abban, hogy 15 milliókat dobált furcsa tanulmányokra minimum furcsa cégeknek”

– írta Hadházy, aki szerint Magyar nyilvánvalóvá tette, hogy ő a Fidesz által diktált játékszabályok között akarja legyőzni a Fideszt és ezzel azt is, hogy a következő másfél évben nem tervez tenni ezeknek a játékszabályoknak a megváltoztatásáért. 

Egy másik posztba a zuglói képviselő kifejtette, Magyar Péter először egy kommentben azt a következtetést vonta le, hogy ő Rogán embere és valójában nem is akar rendszerváltást, néhány órával később, az Iványi Gábor melletti tüntetés elejéről távozóban pedig szó nélkül elment mellette, amikor időpontot szeretett volna kérni tőle egy egyeztetéshez. „Pontosabban menet közben kezet fogott, visszaköszönt, aztán faképnél hagyott” – panaszkodott Hadházy.

Egyre több az ügy: telefonlopás miatt bukhatja a mentelmi jogát Magyar

Magyar Péternek nem ez az egyetlen kellemetlen ügye, csütörtökön Legfőbb Ügyészség közölte, hogy lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztésére. Ez még a nyáron robbant híres ötkertes ügy, amikor is a Tisza Párt vezetője elvette egy őt videózó férfi telefonját, majd azt a Dunába dobta. 

Szintén júniusban történt, hogy Magyar Péter dühében kisétált az ATV Egyenes Beszéd című műsorából, ahol azzal szembesítették, hogy állításával ellentétben hányszor hívták már a műsorba. Nem sokkal később Magyar válogatott szidalmakkal bombázta a csatornát és annak munkatársait, szerinte provokáció érte a műsorfelvétel közben. A politikus Facebook-oldalán ezek után a csatorna több műsorvezetőjének és szerkesztőjének nevét és vallási hovatartozását is nyilvánosságra hozta. 

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke korábban a HírTV-nek elmondta: Magyar Péter jogellenesen cselekedett, amikor vallási hovatartozás alapján listázta az ATV munkatársait, ugyanis négy személy beazonosítható. 

A hatóság lépett az ügyben, és kimondta, hogy Magyar Péter jogellenesen hozott nyilvánosságra személyes adatokat. 

A hatóság ezért felszólította Magyar Pétert, hogy törölje a listázós posztját, azonban még mindig megtalálható a jogellenes bejegyzés.

Nőügyek: három nő is agresszív viselkedéssel gyanúsítja Magyar Pétert

Ha ez még mindig nem lenne elég, a héten már a harmadik olyan nő lépett a nyilvánosság elé, aki közelről ismerte Magyar Pétert. Varga Judit volt igazságügyi miniszter, valamint Magyar egy korábbi randipartnere után most a politikus legutóbbi barátnője, Vogen Evelin adott interjút az Indexnek. 

Az interjú során Vogel Evelin többször is a könnyeivel küszködött, és így mesélt egykori kedveséről, a Tisza Párt vezetőjéről.  Többek között azt is felidézte, hogy a kapcsolatuk alatt egy alkalommal Magyar az utcán üvöltözött vele és úgy közeledett felé, hogy megijedt tőle. 

 

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
..--..
2024. szeptember 28. 17:30
-zsoltkom- " Ezek nem Magyar Péter nagy napjai" A Fidesz Mandiner hagyjon már egy kis helyet Orbán Balázs által szeretett és tisztelt fajvédő dédapjának, akit rablásért börtönre ítéltek anno. ttps://n9.cl/2m30b ... bőven jutna még hely Magyar Pétert feketíteni. (Szinte csak Magyar Pétert lejárató cikkek vannak.) Hadd tudja meg a világ, hogy Orbán Balázs, ahogy hazaáruló, hogyan része a Fidesznek és hogy az akaratlanul hülyéi miként vannak sokan a társadalomalakító helyzetben. Tehát van egy az oroszoknak magát megadó és ezt a viselkedést az MCC tudásegyetemen már a megjelenésével terjesztő Orbán Balázs, aki még ráadásul azzal dicsekedik, hogy van egy erkölcsi nulla dédapja. Kezet foghatna a legendáriumos baromira langyos és Orbán Viktor seggben szolgáló híres mai köztársasági elnökünkkel.
Türelem
2024. szeptember 28. 17:26
Soros sok pénzt fektet ebbe a figurába.......s érdekes, hogy sokan lelkesednek azért, hogy külföldről felépített, támogatott politikus váljon főszereplővé. Valahogy a Rákosi és Kádár fémjelezte időket idézi, sokan jól érzik magukat az idegen érdekeknek alárendelt gyarmaton......
B_kanya
2024. szeptember 28. 17:24
freelyB_kanya 2024. szeptember 28. 17:03 "Te csak időszakosan vagy részeg?" Én holnapra kijózanodok, de a teleszar gatyájú III/III szekta nincs kétharmada a makizay "náciktől liberrráltakig" terjedő 🏳‍🌈-koalájának.
sexykitty-5000096
2024. szeptember 28. 17:21
🍓 ️ ­É­­­r­­t­é­­k­e­­l­d­­ ­­a­ ­­­s­­­z­e­­­x­­­i­­­ ­p­u­­­n­­­c­­­i­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!